ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ !!!

(γράφει Σχης ε.α Μιχ. Σταματογιαννάκης)

Το 1821 και το 1940 οι Ελληνες με μεγαλειώδεις αγώνες, γενναιότητα και τόλμη ξεσηκώθηκαν με σκοπό να απελευθερώσουν και να διασώσουν την πατρίδα μας από τους κατακτητές. Οι αγωνιστές αυτοί αντιμετώπισαν αυτά που σήμερα δεν τα βλέπουμε αλλά σιγά-σιγά μας πλησιάζουν. Οι ήρωες αυτών των αγώνων αλλά και των υπολοίπων θα μας βλέπουν από τον ουρανό και θα ανησυχούν, αλλά μήπως και θα διερωτούνται «για ποιους πολεμήσαμε;». Χρειάζεται και τώρα ένα μεγάλο, τολμηρό και ουσιαστικό ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ και ταυτόχρονα να πολεμήσουμε τους σημερινούς εφιάλτες που οδηγούν την Ελλάδα στην περιθωριοποίηση.

Η ανησυχία είναι μεγάλη και σε ευρύτατο παγκόσμιο πεδίο με συνέπεια οι ομογενείς να αποστέλνουν επιστολές στην πολιτική ηγεσία της χώρας μας αλλά και άλλων κρατών. Είναι συνεπώς απαραίτητο σαν Ελληνες να ξυπνήσουμε για να προφυλάξουμε την πατρίδα, για την οποία αγωνίσθηκαν οι πρόγονοι μας, προκειμένου να παραμείνει αλώβητη, ακέραια και δική μας. Επειδή πολλά από τα συμβαίνοντα είναι άγνωστα γιατί δυστυχώς ο λαός στερείται της σωστής και πλήρους ενημέρωσης θεωρώ αναγκαίο να αναπτύξω ορισμένα πράγματα που συμβαίνουν σε περιοχές μας που βρίσκονται στη μέγκενη των ξένων συμφερόντων και χρειάζονται προστασία και όχι ξεπούλημα.

 Δεν είναι δυνατό να αναφερθούν ταυτόχρονα όλοι οι εκκολαπτόμενοι κίνδυνοι καθόσον θα παρατεθούν τεκμηριωμένα στοιχεία και γεγονότα τα οποία είναι άγνωστα στους πολίτες επειδή η ενημέρωση είναι ελλιπής αν όχι ανύπαρκτη για τα εθνικά θέματα από τα ΜΜΕ. Ξεκινώ λοιπόν από τον πλέον κρίσιμο που κατά τη γνώμη μου είναι η ΘΡΑΚΗ στην οποία οι πολίτες έχουν ξεσηκωθεί επειδή η πολιτεία τους έχει εγκαταλείψει.

 Η ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 Η γεωγραφική θέση της Θράκης είναι γνωστή σε όλους τους Ελληνες. Ξεκινά από τον Νέστο και τελειώνει στον Εβρο τα δύο πανέμορφα και ιστορικά ποτάμια. Τα σύνορα αυτά και ιδιαίτερα ο Εβρος είναι κατοχυρωμένα με διεθνή συνθήκη και δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανένας. Παράλληλα όμως η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να τα προστατεύει και να μην αφήνει κανένα να αλωνίζει ή να βγάζει χάρτες (Τουρκία) στους οποίους να δείχνει ότι η Θράκη είναι δική της και όχι Ελληνική.

 Οι κάτοικοι της Θράκης στους αρχαίους χρόνους ήταν Ελληνες αλλά με την πάροδο του χρόνου εγκαταστάθηκαν και άλλοι με διάφορα θρησκεύματα τα οποία εκμεταλλεύονται οι τούρκοι και χαρακτηρίζουν όλους τους μουσουλμάνους τούρκους. Η θρησκεία δεν καθορίζει την εθνικότητα αλλά τι πιστεύει καθένας. Στη Θράκη σήμερα κατοικούν οι Ελληνες χριστιανοί, οι Πομάκοι, οι Ρομά και οι Μουσουλμάνοι.

 Το σύνολο των Πομάκων της Θράκης είναι περίπου 50.000 και στο παρελθόν τους εκμεταλλεύτηκαν οι βούλγαροι όπως σήμερα τους εκμεταλλεύονται οι τούρκοι με ευθύνη του Ελληνικού κράτους. Η ρίζα των Πομάκων είναι γνωστή. Είναι οι απόγονοι των Αγριάνων που στην αρχαιότητα ζούσαν στη Θράκη και είχαν πολεμήσει μαζί με τον Μέγα Αλέξανδρο σαν ακοντιστές. Ηταν ένα ζωηρό φύλο και την καταγωγή τους την αναφέρει και ο Στράβωνας. Ενας τσέχος ιστορικός τους έχει χαρακτηρίσει Ελληνες που εξισλαμίσθηκαν και απέκτησαν γλώσσα παρόμοια με τη βουλγαρική για να αποφύγουν τραγικές συνέπειες από τους τούρκους και τους βουλγάρους.

 Ομως οι Πομάκοι ποτέ δεν ξέχασαν τις Ελληνικές ρίζες που τις προβάλλουν μέχρι σήμερα ζητώντας με επιμονή να διδάσκονται τα παιδιά τους την Ελληνική γλώσσα. Ποτέ δεν αποδέχτηκαν τις εμμονές των τούρκων ότι είναι τούρκοι. Δεν θα ξεχάσω όταν υπηρετούσα στην Ξάνθη και μαζί με άλλους συναδέλφους πήγαμε σε ένα ορεινό χωριό με Πομάκους κατοίκους. Ενα αγοράκι μαθητής μας πλησίασε και το ρώτησε ένας συνάδελφος «τι είσαι ;» και το παιδάκι απάντησε «Ελληνάκι». Δυστυχώς η πολιτεία μας με την μέχρι τώρα πολιτική της απομάκρυνε ένα μικρό ποσοστό Πομάκων σπρώχνοντας τους στην αγκαλιά της Τουρκίας.

 Αυτά που κάνουν οι τούρκοι στη Θράκη με την καθοδήγηση του τουρκικού προξενείου και των ψευτομουφτήδων είναι πρωτάκουστα. Εχουν ιδρυθεί σύλλογοι με τη λέξη «Τουρκική ένωση» στον τίτλο, οι οποίοι οργανώνουν εκδηλώσεις με κατεύθυνση την προβολή της αυτοαποκαλούμενης τουρκικής μειονότητας, παρεμβάλλουν εμπόδια για να μη εκδηλώνονται οι Πομάκοι σαν Ελληνες κλπ. Μερικά παραδείγματα θα δείξουν τις επιδιώξεις τους. Οι τούρκοι προωθούν τη «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης», έχουν δημιουργήσει ανάλογη σημαία και μοιράζουν μπλούζες σε νέους με αυτή τη σημαία επάνω.

 Το τουρκικό κανάλι ΤRΤ σε όλες τις εκλογές πολιτικές και δημοτικές έστελνε το σύνθημα «ο Τούρκος να ψηφίσει Τούρκο». Ποιος τούρκος αφού δεν υπάρχει αντίστοιχη μειονότητα σύμφωνα με τη συνθήκη Λωζάνης; Το τουρκικό υπουργείο παιδείας κυκλοφόρησε χάρτη της Τουρκίας στον οποίο συμπεριλαμβάνεται η Θράκη μας και μερικά νησιά. Οταν η ηρωϊκή δασκάλα Χαρά Νικοπούλου αναγεννούσε τις ρίζες στα Πομακόπαιδα του Μεγάλου Δερείου κατευθυνόμενοι μουσουλμάνοι της επιτέθηκαν και της έσπασαν το χέρι και στη δίκη που κατέθεσε η παθούσα ο ενεργήσας καταδικάστηκε και από το Εφετείο. Δυστυχώς τα ΜΜΕ, αν εξαιρέσουμε την εκπομπή του Χαρδαβέλα που ασχολήθηκε με αυτά που τράβηξε η δασκάλα ακόμη και από Ελληνες, δεν ασχολούνται με το θέμα της Θράκης και με άλλα εθνικά θέματα για τα οποία η εξέλιξη είναι απρόβλεπτη.

Οι Πομάκοι έχουν ιδρύσει μετά από μεγάλο αγώνα και παρά τα εμπόδια του τουρκικού προξενείου Πανελλήνιο σύλλογο Πομάκων αλλά και άλλους τοπικούς συλλόγους οι οποίοι δραστηριοποιούνται και ζητούν επίμονα την Ελληνική γλώσσα για τα παιδιά τους. Ομως πέρα βρέχει. Τι δήλωσε η Νουρσέλ Μολά από τον σύλλογο «Είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα.Παλεύω για τις ρίζες μου και για την ιστορία μου. Καμία δύναμη δεν μπορεί να μου αλλάξει τις ιδέες μου. Δεν θα λυγίσω». Ο πολιτιστικός σύλλογος Πομάκων Ξάνθης με επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας ζητά τα παιδιά τους να μαθαίνουν Ελληνικά και όχι με το ζόρι τουρκικά και γράφει επί πλέον «το Ελληνικό κράτος στερεί το δικαίωμα της εκπαίδευσης στη μητρική μας γλώσσα, την Ελληνική και μας επιβάλλει υποχρεωτικά την τουρκική».

 Το έργο της προαναφερθείσας δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, που έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών, όσο καιρό ήταν στο Μέγα Δέρειο ήταν σημαντικό. Ο σκοπός της ήταν να ξυπνήσει τις ιδέες και τα ιδανικά των παιδιών των Πομάκων από πολύ μικρά μαθαίνοντας τους την ιστορία, τον πολιτισμό, με επισκέψεις σε μουσεία, Ελληνικούς χορούς κλπ. Ολα όμως αυτά ενοχλούσαν το τουρκικό προξενείο με αποτέλεσμα να την χτυπήσουν, να την κατηγορούν και να απαιτήσουν την εκδίωξη της την οποία και πέτυχαν!!!!! Τα αποτελέσμα της προσπάθειας της φάνηκαν στην παρέλαση της 25 Μαρτίου 2010 όταν ρωτήθηκαν Πομακάκια «Τι γιορτάζουμε σήμερα;» και απάντησαν πολλά όπως η Εμινέ, ο Χαλήλ, η Ζεχρά κλπ «Την αρχή της Ελληνικής Επανάστασης για να απελευθερωθούμε από τους τούρκους».

 Ποιες αντιδράσεις υπάρχουν από το Ελληνικό κράτος για να προστατευθεί η εθνική μας κυριαρχία και η Θράκη μας. Πριν από χρόνια όταν κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο για την πομακική γλώσσα ο πρόεδρος της Μηχανικής ΑΕ κ. Εμφιετζόγλου ζήτησε να λειτουργήσει έδρα της πομακικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και να αναλάβει τα έξοδα για δέκα χρόνια. Τι έγινε; Δεν το αποδέχθηκε το κράτος ούτε και μετά το 2009.

 Η λανθασμένη πολιτικήτης πολιτείας είχε αποτέλεσμα την αφαίρεση της λέξης «Εθνικής» από τον τίτλο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ταυτόχρονα το Υπουργείο Μακεδονίας –Θράκης καταργήθηκε. Ποιους ενοχλούσε η έννοια του Εθνους και η λέξη Θράκη; Αντί λοιπόν να ενισχύσει και με άλλα κατάλληλα πρόσωπα την εκπαίδευση στη Θράκη όπως έκανε η δασκάλα Νικοπούλου την απομάκρυναν με απαίτηση της Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στις εξετάσεις του μαθήματος Ελληνική λογοτεχνία στα ΑΕΙ στις 19 Μαίου 2010, ημέρα της γενοκτονίας των Ποντίων, δόθηκε για εξέταση το θέμα «Στου Κεμάλ το σπίτι». Τι επιδιώξαμε να τιμήσουμε τον σφαγέα των Ποντίων αντί να τιμήσουμε τους Ελληνες του Πόντου; Μάλλον ναι. Ντροπή.

 Είναι απαράδεκτο το Ελληνικό κράτος να καθεύδει και να αφήνει τους κατευθυνόμενους από το τουρκικό προξενείο να οργιάζουν στη Θράκη τη στιγμή που οι Πομάκοι λένε ξεκάθαρα ότι είναι Ελληνες και θέλουν την Ελληνική γλώσσα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τι είπαν οι Πομάκοι μαθητές στην εκδήλωση της 13 Μαρτίου 2010 στον χώρο ΘΕΑΤΡΟ. Μερικά δείγματα «..Με λένε Γιαρέλ. Είμαι Ελληνίδα, Πομάκα, μουσουλμάνα σουνίτισα. Αυτή είναι η ταυτότητα μου...», «Εμείς είμαστε τρείς μαθητές, ο Χασάν, ο Μεχμέτ και ο Ταπφούν. Είμαστε από την Ελλάδα, από τη Θράκη. Είμαστε Ελληνες μουσουλμάνοι.....Εμείς τα παιδιά του Μεγάλου Δερείου, τα παιδιά της Ελλάδας, ανοίξαμε τα φτερά μας για το μέλλον...», «Με λένε Εμινέ. Είμαι από το Μέγα Δέρειο, είμαι Ελληνίδα, Πομάκα και μουσουλμάνα. Είμαστε Ελληνες Πομάκοι ...Να μη ντρεπόμαστε να το λέμε όταν μας ρωτάνε..»

 Ευτυχώς υπάρχουν Ελληνες πολίτες που προβαίνουν σε ενέργειες για να ενημερωθεί ο πολίτης για το τι γίνεται. Απευθύνονται είτε στους πολιτικούς είτε στους πολίτες όπως έγινε σε ομιλία για τη Θράκη στην παλαιά Βουλή στην οποία υπήρξε και μεγάλη αντίδραση κατά πολιτικού για τη συμπεριφορά του. Σε εκδήλωση με τίτλο «Τουρκικό Προξενείο: Κράτος εν Θράκη» στην Αλεξανδρούπολη αρχάς του 2010 λέκτορας του Πανεπιστημίου Θράκης τόνισε ότι «το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής έχει πατσαβουριάσει τη συνθήκη της Λωζάνης».

 Επίσης το 2011 καθηγητής του Πανεπιστημίου Θράκης απέστειλε επιστολή στην ειδική γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας η οποία προωθούσε και άλλες αλλαγές στην εκπαίδευση στη Θράκη γράφοντας : «Αν δεν ακυρώσετε άμεσα(εννοεί τα μέτρα) ανοίγετε τον δρόμο για την σταδιακή και άτυπη διχοτόμηση της Θράκης αρχίζοντας από την εκπαίδευση....Ενθαρρύνετε την ανάπτυξη ενός ανθελληνικού και αντιευρωπαϊκού τουρκικού εθνικισμού ή σωβινισμού και επεκτατισμού στη Θράκη.....Φτάσαμε να αγωνιζόμαστε να προασπίσουμε τη Θράκη από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας ωσάν να πρόκειται περί ενός υπουργείου ξένου προς την Ελλάδα και τα Ελληνικά συμφέροντα...»

 Η εσφαλμένη πολιτική που εφαρμόζει το Ελληνικό κράτος στη Θράκη φαίνεται καθαρά και από την επιστολή που απέστειλε προς όλους τους πολιτικούς το HellenicAcademicForum που έχει μέλη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε 19 χώρες του εξωτερικού. Στην επιστολή που υπογράφουν 277 μέλη γράφεται καθαρά : «....Είναι αδιανόητο η εθνική πολιτική σε ένα τέτοιο κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα, πολιτική που υποχρεώνει τους Πομάκους και Ρομά της Θράκης να διδάσκονται ως μητρική την τουρκική γλώσσα...». Η επιστολή προτείνει τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και τελειώνει με:«.....Ας ακούσουμε τις κραυγές αγωνίας που έρχονται από Ελληνες χριστιανούς, Πομάκους και Ρομά της Θράκης μας. Ας ξεκινήσουμε κάποτε ως χώρα, κάνοντας τα αυτονόητα χωρίς προκαταλήψεις ή ιδεολογικές αγκυλώσεις αλλά με κριτήριο το συμφέρον της χώρας και τον κοινό νού....»

 Ολα τα αναφερθέντα δείχνουν την άσχημη, για να μη γράψω τραγική, κατάσταση στη Θράκη η οποία πρέπει να σταματήσει άμεσα και να φύγει το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής . Παράλληλα το κράτος να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση να κλείσει το κέντρο ΒΑΤΤΑΜ (Κέντρο Ερευνας Τούρκων Δυτικής Θράκης) στις Βρυξέλλες. Είναι αδιανόητο έλληνες μουσουλμάνοι βουλευτές σε συνεργασία με αυτό το κέντρο να δηλώνουν ότι «η Ελλάδα μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο εγκαταστάθηκε εκείνη τη στιγμή στην Δυτική Θράκη ως στρατιωτική δύναμη κατοχής και έχει αποδειχτεί πως νομικά η Δυτική Θράκη δεν πέρασε στην Ελλάδα». Οταν πολιτικός δεν αναγνωρίζει την ελληνικότητα της Θράκης σημαίνει ότι καταπατά το Σύνταγμα και δεν έχει θέση στην Ελληνική Βουλή. Είναι αδιανόητο να προωθούμε την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη τη στιγμή που διεκδικεί κομμάτια της πατρίδας μας.

 ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ 2012 -2013

 1. Οι τούρκοι διεκδικούν επίμονα το νησί Λαδοξέρα ανατολικά της Σαμοθράκης με απαράδεκτους τρόπους εμποδίζοντας ακόμη και τα ελληνικά καϊκια να ψαρεύουν, το δε τουρκικό Γενικό Επιτελείο ζήτησε να κάνει το αρμόδιο Υπουργείο του διάβημα προς την Ελλάδα. Οι λόγοι που οι τούρκοι διεκδικούν είναι το πετρέλαιο και γιαυτό η Ζουράφα λέγεται και Λαδοξέρα. Τι έκαναν οι δικοί μας; Εξαφάνισαν τον φάρο του νησιού αλλά ευτυχώς ξανατοποθετήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό.και λειτουργεί Επίσης είχε γίνει προσπάθεια να καταργηθεί ο όρος «παραμεθόρια περιοχή». Οι τούρκοι συνεχίζουν, το κράτος κοιμάται.

 2. Η εφημερίδα των Πομάκων στη Θράκη Ζαγάλισα δημοσίευσε απάντηση σε «έλληνα» ο οποίος χαρακτήρισε τους μουσουλμάνους της Θράκης τουρκική μειονότητα μαζί και τους Πομάκους στηρίζοντας δηλαδή την πολιτική της τουρκίας για τη Θράκη. Η εφημερίδα γράφει«Ο Λιθ.....δεν γράφει καμία λέξη για τη γενοκτονία των Πομάκων από τους τούρκους.....Τα κείμενα του εκφράζουν ένα πρωτοφανές μίσος κατά της Ελλάδας......Θα κλείσουμε με μία λαϊκή παροιμία από τα βουνά της Ροδόπης...ουτ ενό πένο να μόταστρα ούτ ενό τζιέλ νταταγιεστρά...Η παροιμία δεν είναι στα τουρκικά αλλά στα πομακικά».

 3. Ο Δήμος Αβήρων είχε έμβλημα από το 1999 με βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού και μέσα σαυτό φαινόταν και ο Σταυρός.Φέτος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου άλλαξε το έμβλημα στο οποίο δεν υπάρχει πλέον Σταυρός. Τα τοπικά ΜΜΕ αντέδρασαν έντονα και ο Δήμαρχος απάντησε ότι δεν υπήρξαν αντιθέσεις από δημότες, ούτε πανελλαδικά. Ο Σταυρός προφανώς αφαιρέθηκε γιατί ενοχλούσε το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

 4. Φέτος το καλοκαίρι η παράνομη Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μεινότητας της Δυτικής Θράκης με επιστολή που ξεκινά με«Ως μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας να αλλάξει το βιβλίο ιστορίας του δημοτικού που γράφει για «σφαγές χριστιανών και λεηλασίες από τους τούρκους στη Σμύρνη» και να επιστρέψει το βιβλίο της κας Ρεπούση με τον «συνωστισμό της Σμύρνης». Ευτυχώς ο Υπουργός Παιδείας αγνόησε την επιστολή και το βιβλίο παρέμεινε. Ομως πως το κράτος ανέχεται να λειτουργούν σύλλογοι τουρκικής μειονότητας όταν ο Αρειος Πάγος έχει αποφασίσει ότι δεν επιτρέπεται να λειτουργούν με τέτοι τίτλο ;

 5. Ο τούρκος αντιπρόεδρος Μπαζντάγ επισκέφθηκε τη Θράκη και την αλώνισε σαν να είναι δική τους με σκοπό φυσικά να ενισχύσει την τακτική των τούρκων για την αρπαγή της Θράκης μας. Φυσικά δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το δικό μας κράτος.

 6.Η Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκαπαίδευσης (ΕΛΜΕ) έχει διαμαρτυρηθεί επισήμως και εγγράφως για το πρόγραμμα εκπαίδευσης μουσουλμανόπαιδων αναφέροντας τις δυσμενείς επιπτώσεις που προκαλούν κυρίως στα παιδιά των Πομάκων επειδή δημιουργούν τις έντονες συνθήκες εκτουρκισμού των παιδιών. Η ανακοίνωση τους γράφει επί λέξει«τα μεγαλόστομα εκπαιδευτικά προγράμματα κινήθηκαν με θράσος και αμετροπρέπεια για την απομύζηση κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Το πρόγραμμα αυτό προωθήθηκε από ειδική ομάδα με υπεύθυνες τις κυρίες Αννα Φραγκιουδάκη και Θάλεια Δραγώνα !!!.

 7. Παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου ότι δεν μπορούν να λειτουργούν σύλλογοι τούρκων συνεχίζεται η ίδρυση στη Θράκη ιδιαίτερα σε ευαίσθητες περιοχές όπως τα χωριά των Πομάκων. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο αν επισημάνουμε τι έγινε στο Δέρειο και τι έπαθε η ηρωϊδα δασκάλα Χαρά Νικοπούλου. Οταν με τη συνθήκη της Λωζάνης δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη πως το Ελληνικό κράτος ανέχεται την τουρκική προπαγάνδα και τη λειτουργία συλλόγων ακόμη και κομμάτων στην ευαίσθητη περιοχής της Θράκης.

 8. Η τουρκική προπαγάνδα κύριο σκοπό έχει την διαγραφή της Ελληνικής παιδείας από τα σχολεία που υπάρχουν και νεαροί μουσουλμάνοι γιατί έτσι θα τους επιβάλουν τα δήθεν εθνικά τουρκικά χαρακτηριστικά και να τους εκτουρκίσουν. Φέτος ο δήμαρχος Αρριανών ο οποίος ανήκει και στο διοικητικό συμβούλιο της επιτροπής τουρκικής μειονότητας Θράκης έκλεισε το δημόσιο νηπιαγωγείο των Αρριανών επικαλούμενος το κόστος του ενοικίου. Εχω διαβάσει αρκετά για τις στενές σχέσεις που έχει με το τουρκικό προξενείο. Που είναι το κράτος μας για να προστατεύεσει τη Θράκης μας και να σταματήσει την τουρκική προπαγάνδα ;

 9. Το καλοκαίρι του 2012 στον Εχίνο για να δημιουργήσουν οι εγκάθετοι του τουρκικού προξενείου συνθήκες προσφυγής στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια μέσα σε μία νύχτα άνοιξαν παράνομο μειονοτικό σχολείο στον Εχίνο, το έκλεισαν και μπήκαν μαζί με ξένους επισκέπτες. Ηταν μια σκηνοθετημένη πράξη για να δώσουν εικόνες στην ΒΑΤΤΑΜ των Βρυξελλών και να διασύρουν την Ελλάδα. Ο Νταβούτογλου, το τουρκικό προξενείο και οι πράκτορες τους δρούν ανεξέλεγκτα και αποκοπούν στην αφαίρεση της Θράκης από την Ελλάδα μας και παράλληλα επιδιώκουν να δημιουργήσουν τουρκική μειονότητα στη Ρόδο και στην Κώ.

 10. Την εγκατάλειψη των Πομάκων στα χέρια των τούρκων από το Ελληνικό κράτος το οποίο δεν αντιδρά και να σταματήσει τις τουρκικές πράξεις ανέπτυξε σε συνέδριο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Τερψιχόρη» Κορίνθου ο Πομάκος Σεμπαϊδήν Καραχότσα επισημαίνοντας ότι θέλουν μία Χαρά Νικοπούλου, η οποία εξεδιώχθη από το Δέρειο από το Υπουργείο Παιδείας μετά την αφαίρεση της λέξης «Εθνικής». Επίσης είπε «Αντί να βοηθηθούν οι Ελληνες Πομάκοι να κρατήσουν την ταυτότητα τους, διά της απραξίας του το Ελληνικό κράτος τους αφήνει έρμαιο στις ορέξεις της Αγκυρας ενώ ο περίφημος Νταβούτογλου έχει πιο πολλούς φίλους στην Αθήνα παρά στην Αγκυρα.....Οι τούρκοι λένε ότι οι Πομάκοι είναι μεγάλο μέρος της τουρκίας...».

11. Τελευταία κυκλοφορεί ευρέως η δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) στη Θράκη και μάλιστα σε παλαιότερη δήλωση του ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης το είχε αναφέρει ότι πρέπει να γίνει μιλώντας ταυτόχρονα ακόμη και για ανεξαρτησία της Θράκης. Η ΕΟΖ αν ιδρυθεί θα είναι καταστροφική γιατί θα επαναφέρει χιλιάδες μουσουλμάνους που έχοντας γίνει φανατικοί τούρκοι είχαν μετακινηθεί στην τουρκία. Επί πλέον θα οδηγήσει πάμπολλους λαθρομετανάστες στη Θράκη οι οποίοι είναι μουσουλμάνοι και θα εκτουρκιστούν μετά την τακτοποίηση τους στην ΕΟΖ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην κατοχή οι Γερμανοί είχαν εκχωρήσει την αρμοδιότητα για τη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία στη Βουλγαρία.

 12. Την 27 και 28 Νοεμβρίου 2012 έγινε συνέδριο μειονοτήτων στον ΟΗΕ της Γενεύης με δηλώσεις και απλών πολιτών. Η ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν από τη Θράκη είπε τα εξής «Οι τούρκοι ξοδεύουν πολλά λεφτά για να κτίσουν πολλά τζαμιά στους οικισμούς μας. Εμείς χρειαζόμαστε περισσότερα σχολεία, νοσοκομεία και όχι τζαμιά που η Θράκη έχει πολλά. Χρόνια φτιάχνουν σωματεία που τα ονομάζουν τουρκικά και μας πιέζουν να μας γράψουν για να φαινόμαστε τούρκοι.Φτιάχνουν δικά τους νηπιαγωγεία με τουρκική γλώσσα και μας πιέζουν να γραφτούμε. Εμείς θέλουμε καλή εκπαίδευση στη γλώσσα του κράτους που ζούμε. Περιμένουμε από το Ελληνικό κράτος πραγματική βοήθεια. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη δική μας ταυτότητα με την τουρκική...»

 13. Αρχάς του 2013 κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο για να διορίζονται από το κράτος οι μουσουλμάνοι ιεροδιδάσκαλοι από το κράτος και όχι από το τουρκικό προξενείο δήθεν με εκλογές. Για την περίπτωση αυτή αξίζει ένα μπράβο στην κυβέρνηση και σε όσους το ψήφισαν αλλά και μία απόδοση ντροπής στα κόμματα που δεν το ψήφισαν για να μη χάσουν ψήφους. Η πράξη αυτή έχει εξοργίσει τόσο το τουρκικό προξενείο όσο και την τουρκία και ζητούν να μη εφαρμοσθεί. Ας ελπίζουμε ότι δεν θα εισακουσθούν και θα εφαρμοσθεί πλήρως, διαφορετικά χρειάζεται ένα ξεσήκωμα.

 Υπάρχει πλήθος συνεχιζομένων πράξεων από τους τούρκους που αποσκοπούν στην ανεξαρτησία της Θράκης μας αλλά δεν είναι δυνατό να ανεφερθούν όλες. Τόσο στο διαδίκτυο όσο και σε εφημερίδες δημοσιεύουνται πολλές αλλά είναι απούσες από τα μέσα ενημέρωσης τα οποία τελευταία προβάλλουν τουρκικές σειρές με χαρακτηριστική τον μεγάλο σφαγέα Σουλεϊμάν χωρίς να είναι δυνατό να συμπεράνει κανείς αν προωθούν κάτι ή απλά το κάνουν για το χαμηλό κόστος ή κρύβεται κάποιο σχέδιο από πίσω.

 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!!

 Ελληνες πολίτες η Θράκη χρειάζεται τη στήριξη μας.