Γράφει ο Υποστράτηγος ε.α Χρήστος Παπαδογεωργόπουλος Πρόεδρος ΣΑΙΤΘ

Όλοι οι λαοί είναι υπερήφανοι για την ιστορία τους, για το λαό τους, για τις αξίες τους.

Οι έλληνες, όμως, περισσότερο από όλους, γιατί έχουν την περηφάνεια και την ευγνωμοσύνη, που φανερώνει την ψυχή των προγόνων μας.

Έχουν μία ιστορία αξιοθαύμαστη απ΄ όλους τους λαούς της γης γιατί αγωνίστηκαν για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και δημιούργησαν ένα πολιτισμό που δίδαξε όλους τους λαούς της γης τι θα πει να λες ΟΧΙ σε κάθε τι που βλάπτει την αξιοπρέπειά σου, την ελευθερία σου, τα πιστεύω σου.

Τα στοιχεία αυτά είναι περισσότερο έντονα στους Έλληνες, που η μοίρα τους οδήγησε να μεταναστεύσουν σε άλλους τόπους με άλλες αρχές, άλλες αξίες, άλλο πολιτισμό.

Γι’ αυτό κάθε φορά που στην Πατρίδα μας γιορτάζουμε μια εθνική επέτειο, οι Έλληνες του εξωτερικού την γιορτάζουν με μεγαλύτερη επισημότητα από εμάς με εκδηλώσεις που συγκινούν και προκαλούν το θαυμασμό μας.

Οι φωτογραφίες που μας έστειλε ο Έφεδρος Ανθυπίλαρχος κ. Αφεντάκης Κωνσταντίνος από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο ΤΟΡΟΝΤΟ του ΚΑΝΑΔΑ αποδεικνύουν περίτρανα την περηφάνεια, το σεβασμό και την αγάπη των ξενητεμένων μας σε ότι έχει σχέση με την Πατρίδα μας.

Εντύπωση μας έκανε και η επισήμανση με πανώ της γνώμης τους (Η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Η Ιστορία και ο Πολιτισμός δεν είναι διαπραγματεύσιμα) σχετικά με τη απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό. Περίτρανα διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην επαίσχυντη αυτή Συμφωνία, που δίνει την ευκαιρία σε ένα κράτος άσχετο με την Ελλάδα να αποκαλείται Βόρειος Μακεδονία και να διεκδικεί τη μακεδονική γλώσσα για δική του.

Στο πρόσωπο του εκλεκτού μέλους του Συνδέσμου μας Εφέδρου Ανθυπιλάρχου κ. Αφεντάκη Κωνσταντίνου ευχαριστούμε όλους τους ομογενείς μας του ΤΟΡΟΝΤΟ που μας τιμούν με τις εκδηλώσεις τους και τους ευχόμαστε να είναι πάντα οι δημιουργικοί Έλληνες που σέβονται και προβάλουν στον κόσμο τα ιδανικά μας.