Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 στο χώρο τελετών του στρατοπέδου “Επιλάρχου Μελίδη” στον Αυλώνα, απενεμήθησαν από τον ΔΙΤ/ΓΕΣ Ταξίαρχο κ. Δημήτρη Θωμαΐδη, παρουσία και του Δκτου της Σχολής Τεθωρακισμένων Συνταγματάρχη (ΤΘ) κ. Αντωνίου Χατζηγεωργίου, τα πτυχία των νέων Δόκιμων Έφεδρων Αξιωματικών Τεθωρακισμένων, οι οποίοι θα μεταβούν στις μονάδες του Όπλου για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

 Στην ανάγνωση της Η.Δ., ο Δκτης της Σχολής κ. Χατζηγεωργίου, αφού καλωσόρισε στην οικογένεια των αξιωματικών τους νέους αξιωματικούς, τόνισε, ότι η επιλογή τους αποτελεί υψίστη τιμή και διάκριση και να είναι υπερήφανοι για την ιδιότητά τους, ενώ σημείωσε ότι η υπηρεσία αναμένει πολλά απ' αυτούς.

 Ο Δντης του Όπλου κ. Θωμαΐδης καλωσόρισε και αυτός τους νέους αξιωματικούς, σημειώνοντας ότι θα είναι υπερήφανοι που υπηρέτησαν σαν αξιωματικοί, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθούν στις ανάγκες της υπηρεσίας με την εκπαίδευση που έλαβαν κατά τη διάρκεια της μαθητείας τους στη Σχολή Τεθωρακισμένων.

 Η παράδοση και παραλαβή των εμβλημάτων της σχολής, έγινε με εντυπωσιακό τρόπο για τους παριστάμενους συγγενείς και φίλους των νέων Αξιωματικών, αφού οι παραλαμβάνοντες ΥΕΑ κατέφθασαν στο χώρο της τελετής με άρμα μάχης τύπου Leopard, όπου και αποβιβάσθηκαν από το άρμα με παραγγέλματα του αρχηγού πληρώματος.

 Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού Τεθωρακισμένων εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Υποστράτηγο ε.α. κ. Χρήστο Παπαδογεωργόπουλο και τα μέλη, εφ. Ίλαρχο κ. Λιβέριο Πετρίδη και τον εφ. Ανθυπίλαρχο κ. Ευθύμιο Ζορμπαλά. Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποστράτων Αξιωματικών Αυλώνα Υποστράτηγος ε.α. κ. Κων/νος Κατσιφής και ο απόστρατος αξιωματικός της Αεροπορίας κ. Σωτήριος Σαμπάνης.

 Την τελετή ευλόγησε π. Αθανάσιος Χρυσούλας, ενώ παρόν ήταν συγγενείς και φίλοι των νέων ΔΕΑ.

Από αριστερά: Ο κ. Ευθ. Ζορμπαλάς, ο κ. Σωτ. Σαμπάνης, ο κ. Λιβ. Πετρίδης, ο κ. Δημ. Θωμαΐδης, ο κ. Χρ. Παπαδογεωργόπουλος και ο  Δκτης του ΚΕΤΘ κ. Βασ. Δοκμετζόγλου σε αναμνηστική φωτογραφία στο γραφείο του τελευταίου

Οι παραλαμβάνοντες ΥΕΑ κατέφθασαν στο χώρο της τελετής με άρμα μάχης τύπου Leopard, όπου και αποβιβάσθηκαν από το άρμα με παραγγέλματα του αρχηγού πληρώματος