Γενική άποψη από τη Γεν. ΣυνέλευσηΤην Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) στη Ρηγίλλης, έγινε με επιτυχία η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού Τεθωρακισμένων.

Μετά την ανάγνωση της έκθεσης πεπραγμένων και τον προγραμματισμό δραστηριοτήτων του Συνδέσμου από τον Πρόεδρο Υποστράτηγο ε.α. κ. Χρ. Παπαδογεωργόπουλο, απενεμήθησαν τιμητικά διπλώματα στους κ. Δρόσο Κωνσταντίνο, Κριθάρη Ανδρέα, Τούντα Νικόλαο, Κουδούνα Ανδρέα και Αποστόλου Ανδρέα για το ηρωϊσμό που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο, όπου υπηρετούσαν στην 23η ΕΜΑ, καταλαμβάνοντας εγκαταληφθέν τούρκικο άρμα Μ47 και με αυτό κατάφεραν να εξουδετερώσουν άλλα τούρκικα άρματα και να επιστρέψουν σώοι στην μονάδα τους.

Αναμνηστική φωτογραφία του Δ.Σ. με τους τιμηθέντεςΟι παρόντες τιμηθέντες κ.κ. Κριθάρης Ανδρέας, Τούντας Νικόλαος και Κουδουνάς Ανδρέας, ευχαρίστησαν τα μέλη του συνδέσμου για την διάκριση αυτή, ενώ παράλληλα εξιστόρησαν γλαφυρά μία πτυχή της ελληνικής ιστορίας η οποία είναι άγνωστη στον ελληνικό χώρο, αλλά γνωστή σε αμερικανικές και ισραηλινές ιστοσελίδες οι οποίες εξιστορούν το περιστατικό σαν παράδειγμα θάρρους και ψυχικού σθένους.

Χαρακτηριστική είναι η εξιστόρηση των πρωταγωνιστών του γεγονότος, εκ των οποίων οι δύο, όντας απλοί οπλίτες ειδικότητας τεχνίτες, αφού πρώτα επισκεύασαν το ακινητοποιημένο εχθρικό άρμα, με τους υπόλοιπους αποτέλεσαν πλήρωμα του Μ47 και ανέλαβαν το δύσκολο ρόλο του οδηγού και πυροβολητή αντίστοιχα, καταφέρνοντας να εξουδετερώσουν πολλά εχθρικά άρματα και λίγο πριν τελειώσουν τα καύσιμα του άρματος επέστρεψαν σώοι στην μονάδα τους.

Στην εκδήλωση παρόν ήταν και το επίτιμο μέλος του Συνδέσμου, γλύπτρια κυρία Κοροβέση Αγγέλικα, η οποία φιλοτέχνησε το γλυπτό “Μνημείο του Ιππικού”, του οποίου τα αποκαλυπτήρια έγιναν στο Μέτσοβο τον περασμένο Οκτώβριο. Η κα Κοροβέση ευχαρίστησε από βήματος τα μέλη του συνδέσμου για την τιμή που της έγινε με την ανάθεση της δημιουργίας του Μνημείου του Ιππικού.

Η εκδήλωση τελείωσε με καφέ, τσάϊ και κουβεντούλα μεταξύ παλαιών συναδέλφων.

Ο κ. Κριθάρης Ανδρέας

Ο κ. Κουδουνάς Ανδρέας

Ο κ. Τούντας Νικόλαος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Μ47 υπάρχει σήμερα στον όρχο με τα Ελληνικά χρώματα

 

 

 

 

 

Ο χαιρετισμός της γλύπτριας κ. Αγγέλικα Κοροβέση με πηγή την Πατρίδα και τον αγώνα των Ιππέων

Σεβαστοί στρατηγοί, αξιωματικοί και μέλη του Συνδέσμου

Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση να παρευρεθώ στη Γενική Συνέλευση και για την τιμή που μου αποδόσατε στην χοροεσπερίδα του Συνδέσμου στο ιστορικό κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών

Ήταν μεγάλη μου τιμή η ανάθεση του Μνημείου Ιππικού από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού και Τεθωρακισμένων.

Επίσης ήταν μεγάλη ευχαρίστηση γιατί για έναν καλλιτέχνη η στιγμή των αποκαλυπτηρίων είναι σπουδαία όταν το έργο του αποκαλύπτεται μπροστά στο κοινό, το οποίο έχει συμβάλει στην πραγματοποίησή του,είναι η στιγμή της ολοκλήρωσης της ιδέας, και της συνεργασίας. Είναι η στιγμή που πραγματώνεται ένα συλλογικό έργο .

Το Ιστορικό αυτό Μνημείο είναι ένα κομμάτι από την Ιστορία μας . Από τις θυσίες των ηρώων μας, θυσίες που έπιασαν τόπο! Το Μνημείο έχει σκοπό να εξιστορήσει το γεγονός ,να εξυμνήσει τη γενναιότητα και την αυτοθυσία των Ιππέων αγωνιστών ,του Ελληνικού στρατού, στο έπος του 1940 που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία μας και να μας οδηγεί να υπερασπιζόμαστε αυτές τις πανανθρώπινες αξίες .

Μεγάλη μου ευχαρίστηση η εποικοδομητική και αγαστή συνεργασία επί τριετία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, τον πρόεδρο κύριο Χρήστο Παπαδογεωργόπουλο και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κύριο Μιχάλη Σταματογιαννάκη.

Κύριε Πρόεδρε

Σας ευχαριστώ και προσωπικά για την παρουσία μου στη

Γενική Συνέλευση και εύχομαι η ολοκλήρωση της μορφής του περιβάλλοντος χώρου να έχει θετική κατάληξη.

Είμαι στη διάθεση σας για κάθε βοήθεια στη συνέχιση των εργασιών στο χώρο του Μνημείου

 

Η Έκθεση Πεπραγμένων και ο Προγραμματισμός για το νέο έτος έχει ως εξής:

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

Του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την 13η Φεβρουαρίου 2013

1. Η παρούσα Τακτική Γενική Συνέλευση συγκαλείται σύμφωνα με την υποχρέωση την οποία επιβάλλει το άρθρο 8 παράγραφος 2 του Καταστατικού του Συνδέσμου, προκειμένου να γίνει απολογισμός πεπραγμένων για το διαρρεύσαν έτος 2012 μέχρι και σήμερα, να εγκριθούν οι δαπάνες, όπως αυτές αναφέρονται στην έκθεση του Ταμία μας και στην αντίστοιχη έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, να συζητηθούν προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του Συνδέσμου μας και να συζητήσουμε οποιοδήποτε θέμα κριθεί αναγκαίο για την προώθηση των σκοπών του Συνδέσμου.

2. Όπως γνωρίζετε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, που σήμερα ευρίσκεται ενώπιόν σας για να σας παρουσιάσει τον απολογισμό του για το έτος που πέρασε, προήλθε από τις αρχαιρεσίες που έγιναν την 8η Φεβρουαρίου 2012. Επομένως είναι ο πρώτος απολογισμός της τριετούς θητείας του και έχει την αίσθηση ότι με τις μέχρι τώρα δραστηριότητές του, όπως θα αναπτυχθούν παρακάτω, έχει δικαιώσει στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού τις προσδοκίες σας, αφού προώθησε ικανοποιητικά τους τεθέντας στόχους, κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες και ανέπτυξε ένα πλέγμα δραστηριοτήτων με σκοπό τη σύσφιγξη και βελτίωση των συναδελφικών σχέσεων των Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού Τεθωρακισμένων, τόσο μεταξύ τους, όσο και με τα εν ενεργεία στελέχη, συμβάλλοντας παράλληλα στη διατήρηση των παραδόσεων του Όπλου μας, όπως ορίζει το καταστατικό του Συνδέσμου.

3. Το έτος 2012 που πέρασε μας άφησε την πικρία της συνεχίσεως της οικονομικής όσο και ηθικής κρίσεως. Τα οικονομικά μέτρα που πήρε και συνεχίζει να παίρνει η Κυβέρνηση έχουν επηρεάσει δυσμενώς και τον ατομικό μας προϋπολογισμό, αλλά και κυριότερα τις αμυντικές δαπάνες των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Ελπίζουμε οι περικοπές αυτές να μην έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην επιχειρησιακή ικανότητα των Μονάδων μας. Συνακόλουθα έχουν επηρεασθεί και τα έσοδα του Συνδέσμου μας. Παρά το γεγονός αυτό κατορθώσαμε να ολοκληρώσουμε το μεγάλο μας στόχο την κατασκευή και τοποθέτηση του Μνημείου Ιππικού στο Μέτσοβο. Απομένει βεβαίως κάποιο σοβαρό χρηματικό ποσό για την πλήρη εξόφληση του χρέους μας.

4. Κύριες δραστηριότητες του Συνδέσμου το έτος 2012

α. Την Κυριακή 20 Μαϊου 2012 Ο Σύνδεσμος πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στην περιοχή Τρικάλων της ορεινής Κορινθίας. Η συμμετοχή των μελών και φίλων του Συνδέσμου ήταν ικανοποιητική. Η εκδρομή ήταν ευχάριστη και ψυχαγωγική, ενώ παράλληλα ήταν και λιαν επιμορφωτική.

β. Την 26 Ιουλίου 2012 Ο Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου παρέστησαν στην τελετή παραδόσεως-παραλαβής των καθηκόντων του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού από το Στρατηγό κ. Ζιαζιά Κωνσταντίνο στον Αντιστράτηγο κ. Γκίνη Κωνσταντίνο. .

γ. Την 22 Ιουνίου 2012 Ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου παρέστησαν στην τελετή παραδόσεως και παραλαβής της Διοικήσεως της Σχολής Τεθ/νων από τον Συνταγματάρχη κ. Ντώκο Δημήτριο στο Συνταγματάρχη κ. Χατζηγεωργίου Αντώνιο.

δ. Με απόφαση του ΥΕΘΑ έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται η γενέθλιος ημέρα των Μονάδων του Στρατού Ξηράς. Στα πλαίσια αυτά γιορτάστηκε την 12 Αυγούστου 2012 η γενέθλιος ημέρα του ΚΕΤΘ στην οποία είχε προσκληθεί και Σύνδεσμός μας. Στην τελετή αυτή παρέστησαν ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου. Το ΚΕΤΘ τίμησε ξεχωριστά τον Σύνδεσμο ορίζοντας τον Πρόεδρό του να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο ηρώων και τοποθετώντας τον στο βάθρο των επισήμων κατά την επακολουθήσασα παρέλαση.

ε. Την 3 Οκτωβρίου 2012 το Δ.Σ του Συνδέσμου επισκέφθηκε εθυμοτυπικώς στο γραφείο του τον νέο Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο κ. Γκίνη Κωνσταντίνο. Η υποδοχή ήταν εγκάρδια και η πρώτη ευχή ήταν συγχαρητήρια στον Αρχηγό και καλή επιτυχία στα καθήκοντά του. Ακολούθησε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου για τις δραστηριότητες του Συνδέσμου με έμφαση στο Μνημείο Ιππικού στο Μέτσοβο. Ο κ. Αρχηγός μας ενημέρωσε για τα προβλήματα και τις εξελίξεις στο Στρατό μας για να αυξηθεί η ετοιμότητα, η οποία είναι σε καλό επίπεδο παρά τη σημερινή οικονομική κατάσταση. Υποβλήθηκαν και διάφορες ερωτήσεις των συμμετεχόντων και οι απαντήσεις ήσαν σαφείς και θετικές.

ζ. Την 28 – 30 Αυγούστου 2012 Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου και ο υπεύθυνος Αξιωματικός ανεγέρσεως του Μνημείου Σχης κ. Σταματογιαννάκης Μιχαήλ μετέβησαν στο Μέτσοβο και Ιωάννινα και είχαν συνάντηση και συνεργασία με τη Δημοτική αρχή Μετσόβου και τη Διοίκηση της 8ης Μεραρχίας, για την προώθηση του θέματος ανεγέρσεως Μνημείου Ιππικού στο Μέτσοβο. Συγχρόνως επιθεώρησαν και τη βάση του Μνημείου, η οποία είχε ήδη κατασκευαστεί από τον Δήμο Μετσόβου

η. Την 28 - 30 Σεπτεμβρίου 2012 ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου μετέβησαν στο Μέτσοβο όπου συνεργείο υπό την επίβλεψη της γλύπτριας κ. Κοροβέση Αγγέλικας εγκατέστησε το Μνημείου επί της βάσεως που είχε ήδη κατασκευαστεί.

θ. Την 20 Νοεμβρίου 2012 το Δ.Σ του Συνδέσμου επισκέφθηκε στην οικία του τον Αντιστράτηγο ε.α κ. Φρατζέσκαρο Αντώνιο και του επέδωσε αναμνηστική πλακέτα και τιμητικό δίπλωμα σε αναγνώριση της ιδέας που είχε για την ανέγερση του Μνημείου Ιππικού.

ι. Την 30η Οκτωβρίου 2012 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ιππικού στο Μέτσοβο. Με την ευκαιρία της εκδηλώσεως αυτής πραγματοποιήθηκε και τριήμερος εκδρομή στην περιοχή όπου η συμμετοχή μελών και φίλων ήταν μεγάλη. Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων προσήλθαν συνάδελφοι από πολλά μέρη της Ελλάδος και η ικανοποίηση όλων από το εν γένει πρόγραμμα υπήρξε πολλή θετική. Έτσι λοιπόν ένα όραμα, ένα χρέος έγινε πραγματικότητα,

Θα μου επιτρέψετε στο σημείο αυτό να αναφερθώ λίαν συνοπτικά στο ιστορικό κατασκευής του Μνημείου. Το παρόν προεδρείο του Συνδέσμου που προήλθε από τις αρχαιρεσίες του Μαρτίου 2006 πρότεινε στο τότε ΔΣ του Συνδέσμου την υλοποίηση της ιδέας του Αντιστρατήγου κ. Φρατζέσκαρου Αντωνίου για την ανέγερση Μνημείου Ιππικού στο Μέτσοβο. Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα και στη συνέχεια ξεκίνησαν οι διαδικασίες κατασκευής του Μνημείου ως ακολούθως :

(α). Με αίτηση του Συνδέσμου η τότε Δημοτική Αρχή Μετσόβου επέτρεψε να τοποθετηθεί το Μνημείο στην περίοπτη θέση του κόμβου της πόλεως.

(β). Η Περιφέρεια Ηπείρου, συνέδραμε στην προσπάθεια τοποθετήσεως του Μνημείου, εγκρίνοντας τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής Μετσόβου.

(γ). Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Συνδέσμου μας ανετέθη στην παγκοσμίως γνωστή γλύπτρια κ. Αγγέλικα Κοροβέση η μελέτη διευθετήσεως του χώρου, αλλά και η φιλοτέχνηση του Μνημείου.

Από τη στιγμή αυτή άρχισε η τιτάνεια προσπάθεια του Συνδέσμου για την υλοποίηση του στόχου. Η μορφή του αναγλύφου του Μνημείου εγκρίθηκε από τη ΓΣ του Συνδέσμου το 2010. Οι δραστηριότητες συνεχίστηκαν με τη συμπαράσταση του Δήμου Μετσόβου και της VIII ΜΠ, που βοήθησαν τα μέγιστα για την ολοκλήρωση του στόχου. Πιο συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή Μετσόβου συνέβαλε και οικονομικά στην ολοκλήρωση του έργου αφού διέθεσε το ποσό των 7.000 ΕΥΡΩ για την κατασκευή της τσιμεντένιας βάσεως του Μνημείου και της επενδύσεως αυτής με ειδικές καλαίσθητες πλάκες, καθώς και την επίστρωση του χώρου με μπετόν αξίας 4.000 ΕΥΡΩ. Το μεγάλο πρόβλημα της συγκεντρώσεως του απαιτουμένου χρηματικού ποσού για την ανέγερση του Μνημείου αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από συνεισφορές των μελών και φίλων μας και άλλων φορέων.

Τελειώνοντας με το σύντομο αυτό ιστορικό θα μου επιτρέψετε να τονίσω ότι για όλα αυτά τα χρόνια από το 2006 μέχρι σήμερα ο Σύνδεσμος είχε στενή συνεργασία και επισκέψεις στον Δήμο Μετσόβου, στην VIII ΜΠ και άλλους φορείς αλλά και με τη γλύπτρια και παράλληλα έκανε μεγάλη προσπάθεια για να συγκεντρωθεί όσο το δυνατό περισσότερο χρηματικό ποσό για να προχωρήσει το έργο. Η ανταπόκριση των μελών και φίλων του Συνδέσμου ήταν συγκινητική και παράλληλα με τη βοήθεια άλλων φορέων το Μνημείο υπάρχει σήμερα στο Μέτσοβο, αλλά ο χώρος μπροστά από τη βάση πρέπει να καλυφθεί με πέτρινες πλάκες όπως και η πρόσοψη του τοιχίου που κατασκεύασε ο Σύνδεσμος για να αποτρέψει τυχόν κατολίσθηση του εδάφους. Η συνεργασία με τον Δήμο συνεχίζεται για να βοηθήσει στην παραπάνω εργασία και ο Σύνδεσμος θα αγωνισθεί για να εξασφαλίσει ένα χρηματικό ποσόν για να ολοκληρωθεί η μορφή του χώρου και να τοποθετηθούν πλάκες με τα ονόματα των ηρωϊκώς πεσόντων.Η βοήθεια όλων είναι αναγκαία και ο Σύνδεσμος πιστεύει ότι παρά την κρίση θα υπάρξει ανταπόκριση.

κ. Όπως κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος πραγματοποίησε και φέτος την 1η Δεκεμβρίου 2012 στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων την ετήσια χοροεσπερίδα στην οποία συμμετείχαν αρκετά μέλη και φίλοι του Συνδέσμου. Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Γκίνης Κωνσταντίνος, και πολλοί ε.ε Ανώτατοι Αξιωματικοί του Όπλου μας. Παρά την οικονομική κρίση η αίθουσα της Λέσχης ήταν γεμάτη και το όλο πρόγραμμα σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Στη χοροεσπερίδα προσήλθε και η γλύπτρια κα Αγγέλικα Κοροβέση η οποία έκανε δώρο στον Σύνδεσμο ένα κανονικό ανάγλυφο του Μνημείου από ορείχαλκο υπό σμίκρυνση και ο Σύνδεσμος της απένειμε το έμβλημα του Συνδέσμου και τιμητικό δίπλωμα.

λ. Την 20η Ιανουαρίου 2013 ημέρα Κυριακή, έπειτα από την ευγενική πρόσκληση του Διοικητού ΚΕΤΘ Ταξιάρχου κ. Δοκμετζόγλου Βασιλείου, επισκεφθήκαμε το Κέντρο με τις συζύγους μας. Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί ε.ε Ανώτατοι Αξιωματικοί του Όπλου μας, ο π. ΑΝΥΕΘΑ Πρέσβης κ. Γεωργίου και ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός Ζιαζιάς Κωνσταντίνος. Είναι ο 11ος χρόνος που πραγματοποιείται η επίσκεψη αυτή και έχει ήδη καταστεί θεσμός. Το πρόγραμμα περιλάμβανε : α. Συγκέντρωση των προσκεκλημένων στην Λέσχη Αξιωματικών του ΚΕΤΘ και παράθεση καφέ β. Μετάβαση στο Μνημείο του στρατοπέδου όπου έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου ενώ άγημα δυνάμεως ουλαμού απέδιδε τιμές. δ. Συγκέντρωση ανδρών στην μεγάλη αίθουσα όπου έγινε ενημέρωση από τον Διευθυντή του Όπλου μας Ταξίαρχο κ. Θωμαϊδη Δημήτριο, η οποία ήταν πλήρης, εμπεριστατωμένη και διαφωτιστική, και αφορούσε στα διάφορα θέματα που απασχολούν το Όπλο μας, με έμφαση στο υλικό και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Μονάδων του Όπλου μας. Ενημέρωση επίσης μας έκανε ο Διοικητής του ΚΕΤΘ και ο Διοικητής της ΣχΤΘ σχετικά με τη λειτουργία και τα προβλήματα του ΚΕΤΘ και της Σχολής αντιστοίχως. Στη συνέχεια στη Λέσχη Αξιωματικών έγινε η κοπή της βασιλόπιτας και η παράθεση εκλεκτού γεύματος.

 Στην εκδήλωση ο Σύνδεσμος προσέφερε στον Δντή ΔΙΤ/ΓΕΣ Ταξχο κ.Θωμαϊδη ένα κανονικό ανάγλυφο από ορείχαλκο σε σμίκρυνση, για να κοσμεί το γραφείο του Διευθυντού του Όπλου μας

μ. Ο Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις του ΚΕΤΘ και της Σχολής Τεθωρακισμένων.

ξ. Ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου παρέστησαν στις επικήδειες τελετές των αποβιωσάντων συναδέλφων μελών του Συνδέσμου

ο. Το ΔΣ του Συνδέσμου δίνει το παρόν σε εκδηλώσεις του Στρατού μας, αδελφών Συνδέσμων και Ενώσεων, διότι πιστεύει ότι με την συμμετοχή του αναβαθμίζεται η θέση του Συνδέσμου μας.

5. Με την ανάληψη των καθηκόντων το ΔΣ του Συνδέσμου που προήλθε από τις αρχαιρεσίες του Φεβρουαρίου 2009 είχε θέσει 15 μακροπρόθεσμους-μεσοπρόθεσμους στόχους . Θα αναφερθώ παρακάτω μόνο σε εκείνους τους στόχους που έχουν ήδη υλοποιηθεί ή ευρίσκονται σε εξέλιξη :

α. Ο στόχος για την εγγραφή στο Σύνδεσμο μεγάλου αριθμού μελών μας έχει επιτευχθεί κατά μεγάλο μέρος αφού ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνει και μέχρι τώρα αριθμούμε 500 Τακτικά και Αρωγά μέλη. Η επιτυχία αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι αποστέλλονται επιστολές σε συναδέλφους (μονίμους και εφέδρους) των οποίων γνωρίζουμε τις διευθύνσεις και τους προτρέπουμε να εγγραφούν, το αποτέλεσμα δε είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανταποκρίνεται. Έχουμε επίσης εγγραφή μελών Εφέδρων Ανθυπιλάρχων που πρόσφατα αφυπηρετούν, καθόσον γνωρίζουν για τον Σύνδεσμο από τις επισκέψεις του Προέδρου και μελών του ΔΣ στο ΚΕΤΘ κατά τις τελετές ονομασίας σε ΔΕΑ των ΥΕΑ και απευθύνουμε προς αυτούς Χαιρετισμό και τους γίνεται ενημέρωση σχετικώς με τον Σύνδεσμό μας και την δυνατότητα συμμετοχής τους.

β. Η στενή επαφή μας με το ΚΕΤΘ, τη Σχολή ΤΘ και τη Διεύθυνση του Όπλου αποδίδει καρπούς και όσον αφορά την οικονομική και άλλη υποστήριξη και όσον αφορά τη βοήθεια για τη σύνταξη του περιοδικού μας.

γ. Έχουμε δημιουργήσει τη δική μας ιστοσελίδα (http://www.saith.gr) στο διαδίκτυο, την οποία προτρέπουμε να επισκέπτονται όσοι έχουν σχετική πρόσβαση, αφού εκεί θα βρίσκουν τις εκδηλώσεις μας και άλλα νέα του Συνδέσμου, τα κυριότερα άρθρα του περιοδικού μας και όχι μόνο και πολλά χρήσιμα στοιχεία που αφορούν το Σύνδεσμό μας. Την ιστοσελίδα μας δημιούργησε την αναβαθμίζει και την ενημερώνει συνεχώς το μέλος του Συνδέσμου μας Έφεδρος Ίλαρχος κ. Πετρίδης Λιβέριος τον οποίον και ευχαριστούμε θερμά.

 δ.Το περιοδικό του Συνδέσμου. Έχουμε την αίσθηση ότι μέσα στο χρόνο που πέρασε και παρά τις οικονομικές δυσκολίες, η δομή, η εμφάνιση και το περιεχόμενο του περιοδικού μας έχει βελτιωθεί σημαντικά. Απόδειξη τούτου είναι αφενός μεν τα δικά σας ευμενή σχόλια, αφετέρου δε το ενδιαφέρον που δείχνουν φίλοι του Συνδέσμου να γραφτούν συνδρομητές. Οι προσπάθειές μας θα είναι συνεχείς για τη βελτίωσή του. Λόγω διαθέσεως του μεγαλυτέρου μέρους του προϋπολογισμού του Συνδέσμου για την αντιμετώπιση του κόστους του Μνημείου Ιππικού, η συνέχιση εκδόσεως του περιοδικού μας καθίσταται προβληματική. Γι’ αυτό απευθύναμε επιστολή στα μέλη μας και στον μεγάλο αριθμό των αποδεκτών μη μελών που δεν καταβάλλουν την ετήσια συνδρομή τους των 20 ΕΥΡΩ να το πράξουν. Ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθούν.

6. Προγραμματισμός για το 2012

α. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την ολοκλήρωση ή δρομολόγηση και των υπολοίπων μεσοπρόθεσμων-μακροπρόθεσμων στόχων που έχουμε θέσει.

β. Θα προγραμματίσουμε και αυτό το χρόνο να γίνει μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θανόντων συναδέλφων του Όπλου μας, είτε έπεσαν στα πεδία των μαχών είτε απεβίωσαν σε ειρηνική περίοδο.

γ. Έχουμε προγραμματίσει 3ήμερη εκδρομή στα Βίλια Αττικής, όπου θα κάνουμε 2 ή τρεις διανυκτερεύσεις σε ωραίο Ξενοδοχείο με ζωντανή μουσική την 16, 17 και 18 Μαρτίου (Καθαρή Δευτέρα).

δ. Θα προγραμματίσουμε μονοήμερη εκδρομή εντός του Μαϊου.

ε. Θα προγραμματίσουμε εντός του Οκτωβρίου εκδρομή στην περιοχή των Ιωαννίνων και με την ευκαιρία να καταθέσουμε στεφάνι στο Μνημείο Ιππικού στο Μέτσοβο και να αποτίσουμε φόρος τιμής στους πεσόντας ιππείς στην μάχη της Πίνδου.

ζ. Θα πραγματοποιήσουμε την ετήσια χοροεσπερίδα του Συνδέσμου τον μήνα Νοέμβριο ή Δεκέμβριο στη ΛΑΕΔ.

η. Έχουμε προτείνει στο ΓΕΣ τη ίδρυση Μουσείου Ιππικού στο ΚΕΤΘ. Την εξέλιξη του θέματος την παρακολουθούμε. Παρακαλούμε τους συναδέλφους που έχουν υπηρετήσει στο Ιππικό για τυχόν προτάσεις τους ή εάν έχουν τυχόν εκθέματα.

θ. Κλιμάκιο του Συνδέσμου περί το τέλος Μαρτίου θα επισκεφθεί το Μέτσοβο ώστε σε συνεργασία με το Δήμο Μετσόβου και την 8η Μ.Π να μελετήσουν την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Μνημείου και την τοποθέτηση μαρμαρίνης πλακός με τα ονόματα των πεσόντων ιππέων.

7. Γενικά

Κατά το χρονικό διάστημα που πέρασε από την προηγούμενη Γενική μας Συνέλευση απεβίωσαν οι παρακάτω συνάδελφοι-μέλη του Συνδέσμου :

(α) Αντιστράτηγος ε.α Τσατσούλης Χαρίλαος(Ιδρυτικό μέλος)

(β) Συνταγματάρχης ε.α Πολυχρόνης Χρήστος

(γ) Ανχης ε.α Δημητρακάκης Ερωτόκριτος

(δ) Υποστράτηγος ε.α Ξηρογιαννόπουλος Διονύσιος

Ας είναι αιωνία η μνήμη όλων των μνημονευθέντων παραπάνω συναδέλφων. Παρακαλώ να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

9. Επίλογος

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε θερμά να συμμετέχετε ενεργά στις διάφορες εκδηλώσεις μας, γεγονός που θα μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε το δημιουργικό μας έργο. Η συμμετοχή σας μπορεί να εκδηλωθεί και να πραγματοποιηθεί με διαφόρους τρόπους όπως : α. Με εκδήλωση ενδιαφέροντος από νέους συναδέλφους για τη συμμετοχή τους στα προσεχή ΔΣ του Συνδέσμου β. Με συγγραφή θεμάτων στο περιοδικό μας. γ. Με το να δώσετε ονόματα συναδέλφων, ώστε εμείς, στέλνοντας τα κατάλληλα έγγραφα να τους προτρέψουμε να γίνουν μέλη του Συνδέσμου μας. δ. Με υποδείξεις πηγών χρηματοδοτήσεως του Συνδέσμου μας. ε. Με διατύπωση σκέψεων και ιδεών.