Γράφει ο Σχης ε.α Μιχ.Σταματογιαννάκης, μέλος του ΔΣ)

Στην εποχή που ζούμε σαν Ελληνες πολίτες αντιμετωπίζουμε ένα πλήθος δυσχερειών, προβλημάτων, αδυναμιών κλπ τα οποία μας έχουν οδηγήσει στην απόγνωση και άλλους πολίτες στην αυτοκτονία. Η κατάσταση είναι τραγική αλλά η κύρια ευθύνη ανήκει στους πολιτικούς οι οποίοι κυβερνούν την Ελλάδα δεκαετίες και κυρίως από το 1974 μέχρι σήμερα. Φυσικά και οι πολίτες δεν μπορούν να αρνηθούν ότι δεν ευθύνονται γιατί οι κάθε φορά κυβερνώντες εξελέγοντο με τις ψήφους των απλών πολιτών. Μία όμως από τις κυριότερες αιτίες που οι πολίτες επαρασύροντο ήταν η ελλειπής για να μη γράψω η τελείως έλλειψη ενημερότητας. Εφτασε λοιπόν η ώρα οι πολίτες που έχουν κομματική ταυτότητα, εννοώ είναι δεσμευμένοι σε κάποιο κόμμα,να την αποβάλλουν και να κρίνουν την επιλογή τους με άλλα κριτήρια και όχι με την ιδεολογική – κομματική ταυτότητα.

Ενα κύριο χαρακτηριστικό των πολιτικών κομμάτων είναι οι προεκλογικές υποσχέσεις με κύριο σκοπό την προσέλκυση ψήφων, τις οποίες αμέσως μετά την εκλογή τους σαν κυβέρνηση τις ξεχνούν και πράττουν το αντίθετο ή απολύτως τίποτα. Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τα κόμματα που δεν εκλέγονται σαν κυβέρνηση ανεξάρτητα ότι δεν αναλαμβάνουν τα ηνία της διακυβέρνησης.Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται αφενός από ότι λένε οι πολιτικοί όλων των κομμάτων στα πάνελ των καναλιών και αφετέρου από τη μεταπήδηση από το κόμμα τους σε άλλο ή στην ίδρυση νέου κόμματος με ελκυστικό όνομα κοινωνικού ή πατριωτικού χαρακτήρα.

Οταν λοιπόν ακούμε ότι «αυτά θα κάνουμε» και στη συνέχεια ζούμε άλλα αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει πολιτική για το καλό της Ελλάδας αλλά για προσέλκυση ψήφων με σκοπό την κατάληψη της καρέκλας. Οι βασικές υποσχέσεις κυρίως για πατριωτικά θέματα αμέσως παραγράφονται αλλά και όταν κάποια προωθείται υπάρχουν, όπως και σήμερα, κόμματα που δεν τις ψηφίζουν γιατί υπολογίζουν ότι θα χάσουν ψήφους. Ακόμη και στα κανάλια ακούγοντας τους παρόντες πολιτικούς οι οποίοι ευθέως το λέω δεν μιλάνε Ελληνικά, δεν εννοώ τη γλώσσα, αλλά καθαρά κομματικά. Ομως δεν τολμά κανένας δημοσιογράφος να τους ρωτήσει «μας λέγατε αυτό γιατί σήμερα λέγετε άλλα» γιατί και αυτοί κάποιο παιχνίδι παίζουν όπως το επιβεβαίωσε και γνωστός δημοσιογράφος που είπε «τα ξέραμε αλλά είχαμε εντολή να μη τα πούμε».

Ποιά είναι η πολιτική των πολιτικών για τη Θράκη μας που με όσα συμβαίνουν φαίνεται ότι οργιάζει το τουρκικό προξενείο.Τελευταία απειλούν μάλιστα ότι δεν θα αφήσουν να εφαρμοσθεί ο τελευταίος νόμος για τον διορισμό των ιεροδιδασκάλων, ο οποίος μάλιστα δεν ψηφίστηκε από μερικά κόμματα απλά γιατί θα έχαναν ψήφους, και συνεχίζεται με έντονη προσπάθεια ο εκτουρκισμός των Πομάκων οι οποίο ζητούν βοήθεια και το κράτος αδιαφορεί.Ποιά είναι η πολιτική για τις αλβανικές επιδιώξεις ότι τα σύνορα τους φθάνουν μέχρι την Πρέβεζα και επιδιώκουν την απόσπαση της Θεσπρωτίας την οποία αποκαλούν τσαμουριά.Παράλληλα εξοντώνουν τους Βορειοηπειρώτες με κύριο γεγονός την απογραφή που δεν τους επέτρεψαν να δηλώσουν ότι είναι Ελληνες και τους κατάσχουν και τις περιουσίες τους. Κράτος που είσαι!!!

Ποιά είναι η πολιτική για το Αιγαίο και τις απαιτήσεις των τούρκων σε ότι αφορά νησιά που δήθεν τους ανήκουν και το διακηρύτουν ακόμη και σε εφημερίδες τους, για την ΑΟΖ που δεν τολμούν να την οριοθετήσουν τελεσίδικα όπως η Κύπρος και παράλληλα τα τουρκικά αεροσκάφη οργιάζουν με τις παραβιάσεις τους στο Αιγαίο και τα πολεμικά πλοία φτάνουν μέχρι και το Σούνιο.Ποιά είναι η πολιτική για τη Μακεδονία μας όταν οι σκοπιανοί συνεχίζουν την προπαγάνδα τους ότι αυτοί είναι οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τελευταία ότι ακόμη και ο Χριστός γεννήθηκε στα σκόπια. Οταν πρώην ηγέτες των σκοπιανών έχουν πεί ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους Μακεδόνες αλλά είναι σλάβοι, οι πολιτικοί μας προωθούν και αποδέχονται σύνθετο όνομα με τη λέξη Μακεδονία. Κράτος φώναξε «Ποτέ τη λέξη Μακεδονία»

Προπαγάνδα κυκλοφορεί ακόμη και για την ανεξαρτησία της Κρήτης όχι από ξένους αλλά από ανθέλληνες, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την πολιτεία η οποία ανέχεται να υπάρχει ακόμη και ιστοσελίδα με ηλεκτρονική ψηφοφορία αντί να την διαγράψει.Τα εθνικά θέματα και το μέλλον των παιδιών μας είναι τα κυριότερα προβλήματα σήμερα και όχι το μνημόνιο.Ο γνήσιος Ελληνας έχει υποστεί και στο παρελθόν πλήθος κτυπημάτων από τους εκάστοτε κυβερνώντες και ξέρει να μάχεται για τη σωτηρία της Πατρίδας μας όταν υπάρχουν πραγματικοί ηγέτες και όχι καρεκλοκένταυροι και προωθητές της παγκοσμιοποίησης. Οταν η πολιτεία δεν έχει τιμωρήσει ποτέ αυτούς που πολεμούν τις αρχές με τις οποίες δημιουργήθηε η Ελλάδα μας, δηλαδή την Θρησκεία, την Πατρίδα και την Οικογένεια τι περιμένουμε.

Οταν το ίδιο το κράτος χρηματοδοτεί ΜΚΟ που στηρίζουν τα σκόπια και πολεμούν την Θρησκεία, όταν ανέχεταιβουλευτές να ζητούν την κατάργηση των θρησκευτικών και αλλοιώνουν και την ιστορία μας, όταν ανέχεται δημοσιογράφους να ονομάζουν τα Ιμια Καρντάκ όπως οι τούρκοι και άλλοι επροπαγάνδιζαν την ανεξαρτησία της Κρήτης, όταν ανέχεται δημάρχους να χαρακτηρίζουν την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης καρακιτσαριό και να λένε έμμεσα για απομάκρυνση της Θράκης, όταν κόμματα οργανώνουν και στηρίζουν την ταλαιπωρία εκατομμυρίων πολιτών με τον αποκλεισμό των δρόμων,την ακινησία των μέσων μεταφοράς κλπ από τους εργατοπατέρες σε τι να ελπίζουμε εμείς οι απλοί πολίτες; Αιδώς Αργείοι!!!

Σε ότι αφορά την ενημέρωση έχω την άποψη ότι από τα κανάλια δεν υπάρχει αφενός λόγω μη αναφοράς και επικαιροποίησης των Εθνικών θεμάτων και αφετέρου με την ανοχή των κομματικών ομιλιών των παρισταμένων πολιτικών και την προώθηση συγκεκριμμένων προσώπων ή κομμάτων. Το ίδιο συμβαίνει και με τα έντυπα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τα οποία σχεδόν καθόλου δεν ασχολούνται με τα Εθνικά θέματα αλλά μόνο με τα οικονομικά, το μνημόνιο και μερικές φορές την απόκρυψη της αλήθειας με την παραποίηση γεγονότων. Πολλές φορές έχω αποστείλει μηνύματα σε κανάλια ζητώντας να ασχοληθούν με τα σοβαρά Εθνικά θέματα και δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Επίσης και παλαιότερα είχα ζητήσει παρέμβαση σε εκπομπές για να απαντήσω σε αναφορές ορισμένων σε ότι αφορά τα Εθνικά θέματα και ουδέποτε μου δόθηκε η ευκαιρία να εκφέρω τη γνώμη μου. Δεν θέλουν να ακούγεται ότι ενοχλεί.

Χωρίς σωστή και όχι κομματική ενημέρωση οι πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν και να αντιδράσουν έγκαιρα σε γεγονότα πριν εξελιχθούν οι δυσοίωνες καταστάσεις που μας έφεραν εδώ που είμαστε σήμερα. Σωστά ορισμένοι επώνυμοι λένε ότι τα αίτια της σημερινής κατάστασης είναι παλιότερα αλλά αυτοί τα εγνώριζαν από παλιά και έπρεπε να τα είχαν πεί τότε και αν είχαν κάποια θέση να παραιτηθούν και να ενημερώσουν τον λαό. Ομως δεν το έκαναν. Οι πολίτες σήμερα δεν γνωρίζουν σε ποιά κατάσταση έχουν περιέλθει οι Ενοπλες Δυνάμεις που στερούνται ανταλλακτικών, καυσίμων, καταργούνται μονάδες, αποσύρονται αεροσκάφη και πλοία, καθυστερεί ναυπήγηση υποβρυχίων που είναι πληρωμένα και ορισμένες φορές διασύρεται και το προσωπικό τους.

Ποτέ κανένα κανάλι δεν αναφέρθηκε ότι οι αξιωματικοί δεν έχουν ειδικό μισθολόγιο αλλά το μικρότερο από όλους που υπηρετούν στο δημόσιο. Αν το κράτος ήθελε να είναι δίκαιο έπρεπε να τους εντάξει σε ειδικό μισθολόγιο καθόσον αυτοί δεν έχουν ωράριο εργασίας αλλά ωράριο των καθηκόντων τους, όπως φύλαξη συνόρων, υπηρεσίες 24ωρες, μετακινήσεις εκτός περιοχής τους, νυκτερινά κλπ. Οταν όλοι του δημοσίου πληρώνονται υπερωρίες, προπληρώνονται μετακινήσεις, κλπ και οι αξιωματικοί δεν πληρώνονται τίποτα από όλα αυτά και άλλα, ποιοί υπάγονται στο ειδικό μισθολόγιο, όχι οι αδικημένοι που σήμερα έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες περικοπές και τα ΜΜΕ δεν έχουν πει τίποτα. Οι τελευταίες περικοπές προέκυψαν όχι μόνο από την περικοπή των συντάξεων αλλά και από την αναπροσαρμογή τους λόγω μείωσης των μισθών των εν ενεργεία και της μείωσης των συντελεστών καθόσον οι μισθοί τους δεν είναι κατά βαθμό αλλά με συντελεστές με βάση τον μισθό του πρώτου βαθμού του ανθυπολοχαγού. Ετσι έφτασαν στο σημείο ο Α/ΓΕΕΘΑ, που είναι ένας σε όλη την Ελλάδα, να έχει μισθό περίπου 1842 € όταν οι γενικοί γραμματείς ξεπερνούν τις 3000€ και οι μισθοί των βουλευτών τις 7000€.

Αλλο θέμα που αφορά τις Ενοπλες Δυνάμεις είναι η παραπληροφόρηση ότι τα φαγοπότια από τα εξοπλιστικά προγράμματα και άλλες δαπάνες τα κάνουν στελέχη τους αλλά δεν γνωρίζει ο κόσμος ότι αυτά και οι άλλες δαπάνες υπάγονται στο ειδικό γραφείο του Υπουργείου και αν κάποιος αξιωματικός αρνηθεί να υπογράψει οποιαδήποτε δαπάνη αποφασίζει μόνος του ο Υπουργός και ο υπόψη αξιωματικός αποστρατεύεται γρήγορα.

Σαν Ελλην πολίτης χωρίς καμία κομματική εξάρτηση επιθυμώ να αλλάξει το σύστημα που μας έφερε στη σημερινή κατάσταση, να έχουμε ηγέτες τίμιους,ηθικούς και πατριώτες,η πολιτική που μας λένε να τηρείται και να υλοποιείται και να αναδιοργανωθεί το κράτος με δικαιοσύνη, οργανόγραμμα και όχι με κομματικές επιδιώξεις και διατήρηση προνομίων.

Παράλληλα επιθυμώ σωστή ενημέρωση από όλα τα ΜΜΕ, κανάλια και έντυπα, και όχι παραπλάνηση και παραπληροφόρηση και εφαρμογή κομματικών κριτηρίων που έχουν σαν αποτέλεσμα την άγνοια των πολιτών και την δημιουργία ευθυνών τους οι οποίες ανήκουν στους πολιτικούς. Οι πολιτικοί δημιούργησαν το τεράστιο οικονομικό χρέος να το πληρώσουν οι ίδιοι.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ