Γράφει Σχης ε.α Σταματογιαννάκης Μιχαήλ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου στα πλαίσια των εθιμοτυπικών επισκέψεων με σκοπό τη διατήρηση των δεσμών μεταξύ των εν ενεργεία συναδέλφων και των αποστράτων επισκέφθηκε τη νέα στρατιωτική ηγεσία στο ΓΕΣ την Δευτέρα 20 Μαϊου 2013.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος Υπτγος ε.α Παπαδογεωργόπουλος Χρήστος, ο Αντιπρόεδρος Αντγος ε.α Σπυρίδων Δημήτριος, ο Γενικός Γραμματέας Αντγος ε.α Κατσάρης Θεόδωρος, τα μέλη Αντγος ε.α Μεντεσίδης Χαράλαμπος, Σχης ε.α Σταματογιαννάκης Μιχαήλ και ο Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής Υπτγος ε.α Κασελίμης Σπυρίδων.

Οι συναντήσεις που έγιναν ξεκίνησαν από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο κ. Τσέλιο Κωνσταντίνο, ακολούθησε στον Β΄ Υπαρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο κ. Στυλιανόπουλο Αθανάσιο, στη συνέχεια στον Διευθυντή Δ΄Κλάδου Υποστράτηγο κ. Στεφανή Αλκιβιάδη και ολοκληρώθηκαν στον Διευθυντή ΔΙΤ/ΓΕΣ Υποστράτηγο κ. Θωμαϊδη Δημήτριο. Δεν κατέστη δυνατόν να επισκεφθούμε στο γραφείο του τον ΓΕΠΣ Αντιστράτηγο κ. Τελίδη Βασίλειο λόγω υπηρεσιακών του υποχρεώσεων.

 Σε όλες τις συναντήσεις, αφού ο Πρόεδρος του Συνδέσμου προέβη σε συνοπτική εηνημέρωση για την αποστολή και τις επιτεύξεις του Συνδέσμου, συζητήθηκαν οι υποχρεώσεις του Συνδέσμου σε ότι αφορά την αποπεράτωση του περιβάλλοντος χώρου του Μνημείου στο Μέτσοβο και την πρόθεση του Συνδέσμου να οργανώσει τον Οκτώβριο εκδρομή στο Μέτσοβο όπου θα γίνει τελετή και κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των πεσόντων Αξιωματικών και οπλιτών το 1940.

 Η υποδοχή από ολόκληρη την στρατιωτική ηγεσία ήταν εγκάρδια και στις συζητήσεις εκτός από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν ενεργεία αλλά και οι απόστρατοι συνάδελφοι αναφέρθηκε και το πρόβλημα του ΑΟΟΑ σε ότι αφορά την ένταξη στο σχέδιο πόλης της περιοχής στο Πικέρμι. Το πρόβλημα αυτό που υπάρχει είναι χρονίζον αλλά ευτυχώς προωθείται από το Υπουργείο και ευχόμαστε να έχει θετική κατάληξη οπότε θα προκύψει μία ανάσα σε εκατοντάδες συναδέλφους που αναμένουν να παραλάβουν ένα οικόπεδο για αρκετές δεκαετίες.

 Ο Σύνδεσμος παρέδωσε στην ηγεσία από ένα βιβλίο του Ταξχου ε.α κ. Νοταρίδη που περιγράφει με λεπτομέρειες τη δράση της Μεραρχίας Ιππικού το έπος του 1940, με Διοικητή τον Στρατηγό Στανωτά Γεώργιο, που με τον ηρωϊκό αγώνα της απέτρεψε την εισβολή ιταλικής μεραρχίας στον εσωτερικό κορμό της Πατρίδας μας.

 Η επίσκεψη έληξε μετά και από εμπεριστατωμένη ενημέρωση από την ηγεσία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Στρατός και οι εν ενεργεία συνάδελφοι αλλά και τη διαβεβαίωση ότι παρά τα προβλήματα ο Στρατός μας με υψηλό φρόνημα θα εκπληρώσει στο ακέραιο την αποστολή του.

 Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί την Στρατιωτική Ηγεσία για την υποδοχή του Διοικητικού Συμβουλίου και εύχεται επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.