Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 στο χώρο τελετών του στρατοπέδου “Επιλάρχου Μελίδη” στον Αυλώνα, απενεμήθησαν από τον ΔΙΤ/ΓΕΣ Ταξίαρχο κ. Δημήτρη Θωμαΐδη, παρουσία και του Υποδιοικητού της Σχολής Τεθωρακισμένων , τα πτυχία των νέων Δόκιμων Έφεδρων Αξιωματικών Τεθωρακισμένων, οι οποίοι θα μεταβούν στις μονάδες του Όπλου για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

 Στην ανάγνωση της Η.Δ., ο Υποδιοικητής της Σχολής, αφού καλωσόρισε στην οικογένεια των αξιωματικών τους νέους αξιωματικούς, τόνισε, ότι η επιλογή τους αποτελεί υψίστη τιμή και διάκριση και να είναι υπερήφανοι για την ιδιότητά τους, ενώ σημείωσε ότι η υπηρεσία αναμένει πολλά απ' αυτούς.

 Ο Δντης του Όπλου κ. Θωμαΐδης καλωσόρισε και αυτός τους νέους αξιωματικούς, σημειώνοντας ότι θα είναι υπερήφανοι που υπηρέτησαν σαν αξιωματικοί, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθούν στις ανάγκες της υπηρεσίας με την εκπαίδευση που έλαβαν κατά τη διάρκεια της μαθητείας τους στη Σχολή Τεθωρακισμένων.

 Η παράδοση και παραλαβή των εμβλημάτων της σχολής, έγινε με εντυπωσιακό τρόπο για τους παριστάμενους συγγενείς και φίλους των νέων Αξιωματικών, αφού οι παραλαμβάνοντες ΥΕΑ κατέφθασαν στο χώρο της τελετής με άρμα μάχης τύπου Leopard, όπου και αποβιβάσθηκαν από το άρμα με παραγγέλματα του αρχηγού πληρώματος.

 Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού Τεθωρακισμένων εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Υποστράτηγο ε.α. κ. Χρήστο Παπαδογεωργόπουλο και το μέλος του ΔΣ Έφεδρο Ανθυπίλαρχο κ. Καραβία Χρήστο. Επίσης, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του το Διευθυντής της Διευθύνσεως Μέριμνας Προσωπικού του ΓΕΣ Ταξίαρχος κ. Μπονώρας Δημήτριος.

 Την τελετή ευλόγησε ο π. Αθανάσιος Χρυσούλας, ενώ παρόν ήταν συγγενείς και φίλοι των νέων ΔΕΑ.