Ήταν εκεί, στον Αυλώνα την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013 οι παλιοί διοικητές του ΚΕΤΘ, αλλά και οι εν ενεργεία και απόστρατοι Αξιωματικοί του Όπλου των Τεθωρακισμένων, που ήλθαν να γιορτάσουν όλοι μαζί στην κοιτίδα του Όπλου, την γενέθλια ημέρα συγκροτήσεως του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων στο Στρατόπεδο “Επιλάρχου Γεωργίου Μελίδη”.

 Παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού Αντιστρατήγου κ. Βασ. Τελλίδη, του Β' Υπαρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου κ. Αθ. Στυλιανόπουλου και του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ Στρατηγού ε.α. κ. Τζιατζιά Κωνσταντίνου, έγινε η Δοξολογία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ιλίου και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και του Ιερέως π. Αθ. Χρυσούλα.

“Με φάρο το λογότυπο “ΟΠΟΥ Η ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ” το προσωπικό του ΚΕΤΘ επιδίδεται καθημερινά σε αξιέπαινη και επίμονη προσπάθεια και με πίστη στην αποστολή του, με κύριο μέλημα την εκπαίδευση του νεοσύλλεκτου οπλίτη και την ομαλή ένταξη του στην στρατιωτική ζωή” τόνισε στην Ημερήσια Διαταγή του ο Διοικητής του ΚΕΤΘ Ταξίαρχος κ. Βασ. Παπαδόπουλος, συμπληρώνοντας ότι πέραν από τις στρατιωτικές δραστηριότητες το προσωπικό του Κέντρου συνδράμει στην τοπική κοινωνία με πολλούς τρόπους.

Με το πέρας της εκδήλωσης έγινε λεπτομερής ενημέρωση των παρισταμένων για τα άρματα που διαθέτει σήμερα ο Ελληνικός Στρατός, καθώς και τις δυνατότητές τους στο πεδίο της μάχης.

Ακολούθησε δεξίωση στην Λέσχη Αξιωματικών.

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν πολλά μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού Τεθωρακισμένων, με επικεφαλής τα μέλη του Δ.Σ., τον Πρόεδρο, Υποστράτηγο ε.α. κ. Χρ. Παπαδογεωργόπουλο, τον Γεν Γραμματέα Αντιστράτηγο ε.α. κ. Θεοδ. Κατσάρη, τον Πρόεδρο της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού μας Αντιστράτηγο ε.α. κ. Ευστ. Κολιωκότση και το μέλος Αντιστράτηγο ε.α. κ. Χαρ. Μεντεσίδη.

Η ιστορία του ΚΕΤΘ

Η ιστορία του Κέντρου ξεκινά πριν από 69 χρόνια. Το Κέντρο συγκροτήθηκε για πρώτη φορά ως Μονάδα το 1944 με την επωνυμία Σχολή Τεθωρακισμένων, υπαγόμενη στο Γενικό Κέντρο Εκπαιδεύσεως στο Γουδί, στο οποίο παρέμεινε ως τον Ιούλιο του 1946.

Στη συνέχεια μεταστάθμευσε στις Αχαρνές όπου λειτούργησε ως Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ιππικού – Τεθωρακισμένων, έως τον Οκτώβριο του 1954, οπότε και μεταστάθμευσε και πάλι στο Γουδί το οποίο λειτούργησε ως Συγκρότημα Τεθωρακισμένων έως το 1971, οπότε και μετονομάστηκε σε Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων. Τον Ιούνιο του 1975 μεταστάθμευσε από το Γουδί στον Αυλώνα στο Στρατόπεδο “Επχου Γεωργίου Μελίδη” όπου λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Ενημέρωση