Ρεπορτάζ Λιβέριος Πετρίδης

Δεκατρία χρόνια συμπληρώθηκαν που ο τότε Διοικητής του ΚΕΤΘ και σημερινός Δήμαρχος Μώλου και Αγ. Κωνσταντίνου Αντιστράτηγος ε.α. κ. Ευάγγελος Τετριμίδας, φιλοξένησε για πρώτη φορά τα μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού – Τεθωρακισμένων στη Λέσχη Αξιωματικών του ΚΕΤΘ για την πατροπαράδοτη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.

 Από τότε ανελλιπώς κάθε χρόνο, με ευκαιρία την εκδήλωση αυτή, οι ε.α. Αξιωματικοί του Όπλου συναντώνται με τους εν ενεργεία συναδέλφους τους, θυμούνται τα παλιά, αλλά και ενημερώνονται για την εξέλιξη και πορεία του Όπλου.

Η φετινή συνάντηση έγινε την 19η Ιανουαρίου του 2014, όπως πάντα στο Στρατόπεδο “Επιλάρχου Μελίδη” στον Αυλώνα με οικοδεσπότη τον Ταξίαρχο κ. Βασίλειο Παπαδόπουλο.

Μετά τον καφέ στη Λέσχη, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στο πεδίο της μάχης, από τον αιδεσιμώτατο π. Χρήστο Σύρμα και η κατάθεση στεφάνου στο ηρώον του στρατοπέδου.

Η συνέχεια στην αίθουσα ενημερώσεων, όπου ο ΔΙΤ/ΓΕΣ Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Θωμαΐδης ενημέρωσε λεπτομερώς τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικούς.

Ο κ. Θωμαΐδης στην ενημέρωση του μίλησε για την εκπαίδευση, οργάνωση, εξέλιξη και μελλοντική προοπτική του Όπλου των Τεθωρακισμένων “...υπάρχει σχεδίαση και συνέχεια για την εξασφάλιση του μέλλοντος” είπε χαρακτηριστικά. Στην αρχή της ενημέρωσης, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν την αξιολόγηση των Leopard 2 Hell, ξεκαθάρισε κατηγορηματικά, ότι στους ελέγχους αξιολόγησης το 1998 και μετά, συμμετείχε προσωπικά, “...αναμφισβήτητα βγήκε πρώτο, είναι κρίμα να απαξιώνεται αυτό το άρμα”, αναφερόμενος στο Leopard 2 Hell, συμπληρώνοντας, ότι σε βολές που έγιναν, το συγκεκριμένο άρμα είχε 4 στα 4 επιτυχία. “Παραμένει το καλύτερο άρμα το Leopard 2 Hell” διαβεβαίωσε ο κ. Θωμαΐδης. Ακολούθησαν βίντεο από τις ασκήσεις “ΑΣΤΡΑΠΗ” και “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ” με άρματα, που εντυπωσίασαν τους παρισταμένους.

Ακολούθησαν οι ενημερώσεις των Δκτών ΚΕΤΘ Ταξίαρχου κ. Βασ. Παπαδόπουλου και Σχολής Τεθωρακισμένων Συνταγματάρχη (ΤΘ) κ. Αντ. Χατζηγεωργίου και τέλος του π. Γενικού Επιθεωρητού Στρατού και νυν Γεν. Διευθυντή του Α.Ο.Ο.Α. Αντιστρατήγου κ. Κουτρουμπέλη Αθανασίου, ο οποίος ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις δραστηριότητες του Οργανισμού, καλώντας όλους να επικοινωνήσουν με τον Α.Ο.Ο.Α., ώστε να δώσουν νέα στοιχεία επικοινωνίας, όπως διεύθυνση, τηλέφωνο και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Η συνέχεια στη Λέσχη Αξιωματικών του στρατοπέδου, όπου ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστράτηγος ε.α. κ. Χρήστος Παπαδογεωργόπουλος έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα με το φλουρί να πέφτει στον τυχερό Διοικητή της Σχολής Τεθωρακισμένων κ. Αντ. Χατζηγεωργίου, ενώ το φλουρί από την Βασιλόπιτα των μελών πήγε στον κ. Κωνσταντίνο Τζαβέλα εγγονό του αειμνήστου Ίλαρχου Κων. Τζαβέλα που έπεσε στο ελληνοιταλικό μέτωπο και υιός του Ταξίαρχου ε.α. Λάμπρου Τζαβέλα

Πριν το πλούσιο και νοστιμότατο γεύμα που μας ετοίμασε το προσωπικό της Λέσχης, το οποίο ιδιαίτερα ευχαρίστησε μαζί με τον Διοικητή και το υπόλοιπο προσωπικό για την φιλοξενία τους στον χαιρετισμό του ο κ. Παπαδογεωργόπουλος, οι νέοι Ανθυπίλαρχοι – που για πρώτη φορά συμμετείχαν στην εκδήλωση – τραγούδησαν τον ύμνο των Τεθωρακισμένων, σκορπώντας ρίγη υπερηφάνειας και συγκίνησης σε όσους ανήκουν στην οικογένεια των Τεθωρακισμένων.

Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους και ο ΔΙΠΑ/ΓΕΣ Ταξίαρχος κ. Βασίλειος Δοκμετζόγλου και οι στενοί συγγενείς του αειμνήστου μέλους Κωνσταντίνου Τριανταφύλλου.

Και του χρόνου!

Από αριστερά ο Σ/χης κ. Α. Χατζηγεωργίου, ΔΙΤ/ΓΕΣ Υποστράτηγος κ. Δ. Θωμαΐδης, Χ. Παπαδογεωργόπουλος, Αθ. Κουτρουμπέλης, Δκτης ΚΕΤΘ κ. Β. Παπαδόπουλος και ΔΙΠΑ/ΓΕΣ κ. Β. Δοκμετζόγλου