Γράφει ο Λιβέριος Πετρίδης

Με οριακή συμμετοχή, παρουσία και του π. Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης Πρέσβη κ. Γεώργιου Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας, την Τετάρτη 12 Μαρτίου το απόγευμα, στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα.

 Η Εφορευτική Επιτροπή της Γενικής Συνελεύσεως, συγκροτήθηκε, με Πρόεδρο τον Αντιστράτηγο ε.α. κ. Ιωάννη Μπαλτζώη και μέλη τον Συνταγματάρχη ε.α. κ. Μιχάλη Σταματογιαννάκη και τον έφεδρο Υπίλαρχο κ. Χρ. Παπαδημητρίου. Αμέσως μετά, παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα καθώς και οι προγραμματισμένες μελλοντικές δραστηριότητες, από τον Πρόεδρο του ΣΑΑΙΤΘ Υποστράτηγο ε.α. κ. Χρ. Παπαδογεωργόπουλο, ενώ η οικονομική κατάσταση από τον Ταμία Ταξίαρχο ε.α. κ. Γεώργιο Μιχαηλίδη. Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής Αντιστράτηγος ε.α. κ. Ε. Γεωργαντάς, αφού διάβασε την Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, ζήτησε από τα μέλη να απαλλάξουν από τυχόν ευθύνες τα μέλη του Δ.Σ.

Ο κ. Παπαδογεωργόπουλος κατά την παρουσίαση των πεπραγμένων ανεφέρθηκε ιδιαίτερα στην περάτωση του Μνημείου του Ιππικού στο Μέτσοβο τονίζοντας όμως το γεγονός ότι χρειάζονται ακόμη 11 χιλιάδες ευρώ για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, εκφράζοντας την πεποίθηση, ότι, μέχρι τον επόμενο Οκτώβριο που θα γίνει η εκδήλωση της πρώτης επετείου από την αποκάλυψή του, θα έχει τακτοποιηθεί και αυτό το θέμα. Αναφερόμενος στο περιοδικό του Συνδέσμου “Ιππικο – Τεθωρακισμένα”, ζήτησε από τα μέλη να συμμετέχουν με συγγραφικό έργο.

Ενημέρωση από τον Πρόεδρο του ΑΟΟΑ

Ο Πρόεδρος του ΑΟΟΑ και Επίτιμος Γεν. Επιθεωρητής Στρατού Αντιστράτηγος ε.α. κ. Αθ. Κουτρουμπέλης, ενημέρωσε τα μέλη του Συνδέσμου για τις επαφές που είχε με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΚΑ για την πολεοδόμηση οικοπέδων στο Πικέρμι, καθώς και την κατασκευή πολυκατοικιών σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καστοριά, Γιάννενα, Κόρινθο και αλλού.

Ο κ. Κουτρουμπέλης ζήτησε από τους παριστάμενους, να ενημερώσουν και άλλους συναδέλφους ώστε να επικοινωνήσουν με τον ΑΟΟΑ για την ενημέρωση των στοιχείων επικοινωνίας των, ώστε ό,τι απόφαση λαμβάνεται από τον οργανισμό να ενημερώνονται “...για να μην υπάρχουν παράπονα” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Ενδιαφέρον είναι ότι, η περιουσία του οργανισμού ανέρχεται περίπου στα 62 εκ. ευρώ!

Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΠΟΣ

Ο Ταξίαρχος ε.α. κ. Βασ. Νικολόπουλος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς της Ομοσπονδίας κυρίως για την κατάφωρη αδικία που έχει γίνει στις τάξεις των στρατιωτικών με τις υπέρμετρες μειώσεις των συντάξεων και μισθών. Ο κ. Νικολόπουλος σε διαφάνειες παρουσίασε στοιχεία με τα οποία φαίνεται καθαρά η αδικία σε βάρος των στρατιωτικών. Συνέστησε τα μέλη να κάνουν υπομονή μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ που θα τους δικαιώσει και θα διορθώσει μισθολογικά την κατάφορη αυτή αδικία.

Τέλος, χαιρετισμό απηύθηνε και ο Πρόεδρος του πολιτικού κόμματος “ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ” κ. Χρήστος Χριστίδης.

Επίδοση τιμητικών πλακετών

“Ο Στρατηγός Γράψας βοήθησε στην αποπεράτωση της αγοράς του γραφείου. Ο Στρατηγός Ζιαζιάς βοήθησε στην αποπεράτωση του μνημείου” είπε ο κ. Παπαδογεωργόπουλος απευθυνόμενος προς τον παρόντα Επίτιμο Α/ΓΕΣ Στρατηγό ε.α. κ. Κωνσταντίνο Ζιαζιά, καλώντας τον να παραλάβει την αναμνηστική τιμητική πλακέτα του Συνδέσμου ευχαριστώντας τον παράλληλα για την βοήθεια του προς τον Σύνδεσμο. Ο κ. Ζιαζιάς ευχαρίστησε τον κ. Παπαδογεωργόπουλο, ζητώντας από τα μέλη του Συνδέσμου να βοηθούν αυτούς που τα περνάνε δύσκολα λόγω της οικονομικής κρίσης, εκφράζοντας παράλληλα και την βεβαιότητα ότι θα βρεθούνε τα χρήματα για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του Μνημείου.

Ο Πρόεδρος του ΑΟΟΑ Αντιστράτηγος ε.α. κ. Αθ. Κουτρουμπέλης παρέλαβε την αναμνηστική τιμήτική πλακέτα παρόλο που προέρχεται από το Μηχανικό, αλλά από οικογένεια τεθωρακισμένων όπως ανέφερε ο ίδιος.

Επίσης, τιμήθηκαν ο Ίλαρχος ε.α. Δικηγόρος κ. Γεώργιος Ρώμας για τις νομικές υπηρεσίες του προς τον Σύνδεσμο, καθώς και ο Ίλαρχος ε.α. Δημοσιογράφος κ. Λιβέριος Πετρίδης για τις υπηρεσίες του στην έκδοση του περιοδικού “Ιππικό – Τεθωρακισμένα” καθώς και στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου.

Ο Πρόεδρος του ΑΟΟΑ κ. Αθ. Κουτρουμπέλης

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ κ. Νικολόπουλος

Ο Πρόεδρος του "Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας" κ. Χρ. Χρηστίδης

Δεξιά, ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ κ. Κ. Ζιαζιάς

Δεξιά, ο Πρόεδρος του ΑΟΟΑ κ. Αθ. Κουτρουμπέλης

Ο Δικηγόρος κ. Ρώμας

Ο δημοσιογράφος κ. Λ. Πετρίδης