Με οριακή συμμετοχή, παρουσία και του επιτίμου Γενικού Επιθεωρητού Στρατού και Γενικού Διευθυντού του ΑΟΟΑ Αντιστρατήγου κ. Κουτρουμπέλη Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα.

 Η Εφορευτική Επιτροπή της Γενικής Συνελεύσεως συγκροτήθηκε με Πρόεδρο τον Αντιστράτηγο ε.α κ. Ασλανίδη Γεώργιο, Γ. Γραμματέα τον Αντιστράτηγο ε.α κ. Κατσάρη Θεόδωρο και μέλος τον Ίλαρχο ε.α κ. Ρώμα Γεώργιο.Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστράτηγος ε.α κ. Παπαδογεωργόπουλος Χρήστος κατά την παρουσίαση των πεπραγμένων αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο Μνημείο Ιππικού στο Μέτσοβο και ειδικά στον περιβάλλοντα χώρο του τονίζοντας ότι το χρηματικό ποσό 20.000 Ευρώ, που απαιτείται για την διαμόρφωσή του έχουν εξασφαλισθεί από χορηγίες κυρίως δύο φίλων του Συνδέσμου. Έτσι εντός του προσεχούς θέρους ελπίζουμε ότι οι εργασίες διαμορφώσεως του περιβάλλοντος χώρου θα έχουν περατωθεί και με τη βοήθεια του Θεού τον Οκτώβριο θα οργανώσουμε εκδρομή στην περιοχή Ιωαννίνων-Μετσόβου για να γιορτάσουμε την Τρίτη επέτειο των εγκαινίων του Μνημείου Ιππικού με ομιλίες, κατάθεση στεφάνων και απότιση φόρου τιμής στους ηρωϊκούς Ιππείς που έπεσαν μαχόμενοι κατά το έπος του 1940 ενατίον των Ιταλών εισβολέων. Αναφερόμενος στο περιοδικό του Συνδέσμου «Ιππικο-Τεθωρακισμένα» ζήτησε από τα μέλη και τους φίλους να συμμετέχουν με συγγραφικό έργο και καταβολή της ετήσιας συνδρομής. Ακολούθησαν οι εκθέσεις, του Ταμία του Συνδέσμου Ταξιάρχου ε.α κ. Μιχαηλίδη Γεωργίου και του Προέδρου της Εξελεγκτικής Επιτροπής Υποστρατήγου ε.α κ. Κασελίμη Σπυρίδωνος και η απαλλαγή του Δ.Σ. του Συνδέσμου από κάθε οικονομική ευθύνη.

Στη συνέχεια ο Γενικός διευθυντής του ΑΟΟΑ Αντιστράτηγος κ. Κουτρουμπέλης Αθανάσιος ενημέρωσε τα μέλη του Συνδέσμου για τις επαφές που είχε με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, καθώς και την κατασκευή πολυκατοικιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καστοριά, Γιάννενα, Κόρινθο και αλλού.

Ο Ταξίαρχος ε.α κ. Νικολόπουλος Βασίλειος Πρόεδρος της Πανελληνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών ενημέρωσε του παρισταμένους για τις ενέργειες που κάνει η Ομοσπονδία για την ολοκλήρωση της αποφάσεως του ΣτΕ, που αφορά τις συντάξεις των αποστράτων αξιωματικών.

Η Γενική Συνέλευση έκλεισε τις εργασίες της με απονομή αναμνηστικών τιμητικών διακρίσεων στους Αντιστρατήγους ε.α κ.κ. Κατσάρη Θεόδωρο και Γεωργαντά Ευάγγελο, για τις υπηρεσίες που προσέφεραν επί σειράν ετών στο Σύνδεσμο ο πρώτος ως Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του Συνδέσμου και ο δεύτερος ως μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής και της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού.

Ακολούθησαν αρχαιρεσίες που ανέδειξαν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου ως κάτωθι :

 

Πρόεδρος : Παπαδογεωργόπουλος Χρήστος, Υποστράτηγος ε.α

Αντιπρόεδρος : Σπυρίδων Δημήτριος, Αντιστράτηγος ε.α

Γενκός Γραμματέας : Μεντεσίδης Χαράλαμπος, Αντιστράτηγος ε.α

Ειδικός Γραμματέας : Σταματογιαννάκης Μιχαήλ, Συνταγματάρχης ε.α

Ταμίας : Μιχαηλίδης Γεώργιος, Ταξίαρχος ε.α

Μέλος : Κολιοκώτσης Ευστάθιος, Αντιστράτηγος ε.α

Μέλος : Μπαλτζώης Ιωάννης, Αντιστράτηγος ε.α.