Γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α. Μεντεσίδης Χαράλαμπος

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 , όπως ήταν προγραμματισμένο, πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΤΘ ο καθιερωμένος πλέον, από 15ετίας, θεσμός της κοπής της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου μας.

Στις 11:00 συγκεντρωθήκαμε στη Λέσχη του ΚΕΤΘ περίπου 85 μέλη και φίλοι του συνδέσμου μετά συζύγων καθώς και οι ε.ε. Ανώτεροι και
Ανώτατοι Αξκοί του Όπλου μας.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Τελλίδης Βασίλειος , ο κ. ΒΎ/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Θωμαΐδης Δημήτριος, Διευθυντής του Όπλου μας Υποστράτηγος Κυριάκος Δημήτριος , ο Διευθυντής Α΄Κλάδου του ΓΕΣ Υποστράτηγος Γκατζογιάννης Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής Δ΄Κλάδου του ΓΕΣ Υποστράτηγος Στεφανής Αλκιβιάδης, ο Διευθυντής ΔΟΡ του ΓΕΣ Ταξίαρχος Μπονώρας Δημήτριος και το μέλος του συνδέσμου μας Εφεδρος Επίλαρχος Πρέσβης ε.τ. κ. Γεωργίου Γεώργιος. Οικοδεσπότης ο Διοικητής του ΚΕΤΘ Ταξίαρχος Υφαντής Γεώργιος.
Μετά τον καφέ στη Λέσχη και την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία στην είσοδο του Διοικητηρίου μεταβήκαμε στην αίθουσα ενημερώσεων.
Μέσα στην αίθουσα ο κ. Α/ΓΕΣ απηύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκομένους και μας διαβεβαίωσε ότι παρά την κρίση ο Στρατός μας ευρίσκεται σε υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητος, εκπαιδεύσεως και συντηρήσεως του υλικού του το  δε ηθικό του είναι ακμαίο. Ακολούθως ο Δντής ΔΙΤ/ΓΕΣ μας ενημέρωσε για την εκπαίδευση,την οργάνωση, το έργο, τις εξελίξεις και τις προοπτικές του Όπλου μας. Ήταν πράγματι μία πλήρης και
εμπεριστατωμένη ενημέρωση και όχι μία τυπική συνηθισμένη. Μετά τον Διευθυντή του Όπλου μας έγινε ενημέρωση για το έργο την οργανωτική δομή και
τις δυνατότητες του προσωπικού του Στρατού Ξηράς από τον Διευθυντή ΔΟΡ/ΓΕΣ.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστράτηγος ε.α. Παπαδογεωργόπουλος Χρήστος απηύθυνε χαιρετισμό, ευχήθηκε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους και ευχαρίστησε τους κ.κ. Α/ΓΕΣ , ΒΎ/ΓΕΣ και λοιπούς Ανωτάτους Αξκούς του Όπλου για την αποδοχή της προσκλήσεως και την παρουσία τους στην εκδήλωση. Ευχαρίστησε τον Δντή του Όπλου και τον Δκτή του ΚΕΤΘ για την φιλοξενία αλλά και για την άριστη συνεργασία που έχουν με τον Σύνδεσμο.
Αναφέρθηκε στο έργο και τις δραστηριότητες Συνδέσμου, στην ολοκλήρωση του Μνημείου Ιππικού στο Μέτσοβο, στην έκδοση του περιοδικού και στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2016 με την συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου μας.
Με την ολοκλήρωση των ενημερώσεων και ομιλιών μεταβήκαμε στη Λέσχη όπου ο Πρόεδρος του Συνδέσμου έκοψε την Βασιλόπιτα. Το φλουρί έτυχε
στον κ. Α/ΓΕΣ και το δώρο ήταν μία εικόνα της Παναγίας.
Για άλλη μία χρονιά οι ε.ε.και ε.α. Αξκοί βρεθήκαμε στο ΚΕΤΘ, ανταλλάξαμε απόψεις και ευχές, γνωριστήκαμε με νέους συναδέλφους, μονίμους και εφέδρους και επιβεβαιώσαμε και πάλι τους άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν τους ε.ε. και ε.α.συναδέλφους του Όπλου μας.