Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΤΘ μία λαμπρή τελετή για την συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του Όπλου μας. Στο Βασιλικό Διάταγμα της 6ης Ιουνίου 1946, προβλέπεται μεταξύ των Όπλων και το Όπλο «Ιππικό-Τεθωρακισμένα» και καθορίζεται να αναπτυχθεί εκ του τέως Όπλου του Ιππικού.

Στην τελετή παρέστησαν ο Α/ ΓΕΣ Αντιστράτηγος (ΤΘ) κ. Τελλίδης Βασίλειος, ο οποίος ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο,οι Επίτημοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ Στρατηγοί κ.κ. Γράψας Δημήτριος και Ζιαζιάς Κων/νος, ο ΑΎ/ΓΕΣ Αντιστράτηγος (ΤΘ) κ. Θωμαΐδης Δημήτριος , πολλοί Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Όπλου, σύσωμο το ΔΣ του Συνδέσμου , πολλά μέλη μας από διάφορα μέρη της Ελλάδος , μεγάλος αριθμός Εφέδρων Αξκών(ΤΘ) και πλήθος κόσμου.

Με την έναρξη της τελετής εμφανίστηκαν στο χώρο ένα σύγχρονο άρμα μάχης LEO2 HEL και ένας Ιππέας με στολή και εξοπλισμο του 1940 καβάλα σε ένα υπέροχο άλογο. Εξαιρετικός συμβολισμός του ΙΠΠΙΚΟΥ και των ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ, του παλαιού και του νέου , η συνέχεια του όπλου. Η συγκίνηση απερίγραπτη, κυρίως των παλαιοτέρων συναδέλφων,που πέρασε από μπροστά τους σαν αστραπή όλη η ιστορία του όπλου.

Μετά το τελετουργικό (επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνου και ομιλία Δντού ΓΕΣ/ΔΙΤ) ακολούθησε επίδειξη μουσειακών εκθεμάτων και σύγχρονων αρμάτων. Εδώ την παράσταση έκλεψε η επίδειξη που έγινε από ένα άρμα LEO2HEL , στο οποίο, στην άκρη της κάννης του πυροβόλου του, τοποθετήθηκε ένα κολονάτο ποτήρι με νερό και ενώ το άρμα ήταν σε κίνηση και έκανε επιτόπου περιστροφή του σκάφους, το ποτήρι έμενε στη θέση του. Από τα μουσειακά εκθέματα εντύπωση προκάλεσαν τα καλοδιατηρημένα οχήματα (τροχοφόρα και ερπυστριοφόρα) ιδιωτικής εταιρείας.

Στο τέλος μέσα στη λέσχη πραγματοποιήθηκε η απονομή αναμνηστικών και οι βραβεύσεις από τον Διευθυντή ΓΕΣ /ΔΙΤ Υποστράτηγο κ. Κυριάκο Δημήτριο. Επιδόθηκαν αναμνηστικά στα παρακάτω μέλη του Συνδέσμου μας:

α. Αντιστράτηγο ε.α. Φραντζέσκαρο Αντώνιο, ως τον αρχαιότερο εν ζωή και βετεράνο Αξιωματικό του Όπλου.

β. Στρατηγό ε.α. Γράψα Δημήτριο, Επίτημο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

γ. Στρατηγό ε.α. Ζιαζιά Κων/νο ,Επίτημο Αρχηγό ΓΕΣ

δ. Υποστράτηγο ε.α. Παπαδογεωργόπουλο Χρήστο Πρόεδρο του Συνδέσμου.

ε. Εφ. Ανθυπίλαρχο Αφεντάκη Κων/νο , ως μέγα χορηγό για την αποπεράτωση του Μνημείου Ιππικού στο Μέτσοβο, ο οποίος ζεί και δραστηριοποιείτε στον Καναδά και ήρθε ειδικά για την τελετή.

στ. Εφ. Λοχ.(ΤΘ) Δρόσο Κων/νο ,Στρτη (ΤΘ) Τούντα Νικόλαο, Στρτη(ΤΘ) Κριθάρη Ανδρέα, Στρτη(ΤΘ) Κουδούνα Ανδρέα και Στρτη(ΤΘ) Αποστόλου Ανδρέα (Επίτημα Μέλη του Συνδέσμου), για τον ηρωισμό που επέδειξαν και την αποτελεσματική χρησιμοποίηση εγκαταληφθέντος τουρκικού άρματος Μ47 κατά τις επιχειρήσεις στην Κύπρο.

Η όλη τελετή κατά γενική ομολογία των παρευρισκομένων και όχι μόνο, ήταν από κάθε άποψη άψογη και απέσπασε τα ευμενή σχόλια όλων.Ζωντάνεψε μνήμες από τα παλιά για τους παλαιότερους και τους γέμησε με αισιοδοξία για το μέλον του Όπλου μας . Οι νέοι Μαυροσκούφηδες απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι είναι «ΔΙΑΛΕΧΤΟΙ» όπως λέει και εμβατήριό μας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη ΔΙΤ/ΓΕΣ και στο ΚΕΤΘ για την σύλληψη την σχεδίαση και την εκτέλεση της τελετής.