Γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α Νικόλαος Φωτιάδης Επίτιμος Υποδιοικητής Δ’ΣΣ

Το μεσημέρι της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2017 στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού – Τεθωρακισμένων έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα παρουσία του νέου Αρχηγού ΓΕΣ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, του Διοικητού ΑΣΔΥΣ Αντιστρατήγου κ.Κωνσταντίνου Βασιλειάδη, του Διευθυντή ΔΙΤ/ΓΕΣ Υποστρατήγου κ. Δημ. Κυριάκου του Διοικητού ΚΕΤΘ Ταξιάρχου κ. Υφαντή Γεωργίου και πολλών άλλων Ανωτάτων, Ανωτέρων και Κατωτέρων Αξιωματικών του Όπλου των Τεθωρακισμένων.

Απο τους Αποστράτους παραβρέθηκαν Επιλαρχίες ολόκληρες μονίμων και εφέδρων συναδέλφων μαυροσκούφηδων, μεταξύ των οποίων ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας ακούραστος Υποστράτηγος ε.α. κ.Χρήστος Παπαδογεωργόπουλος, ο Αντιστράτηγος ε.α. κ. Νικόλαος Λαζαρίδης (ο μεγαλύτερος σε ηλικία, τάξεως 1950), οι Στρατηγοί Καράκης, Καλαμποκίδης, Μπαϊρακτάρης, Τριανταφύλλου, Θεοφανίδης, Μαστραντώνης και πολλοί άλλοι.

Συνάντησα παλιούς μου Διοικητάς, υφισταμένους μου και Δοκίμους που υπηρέτησα μαζί τους στην ηρωική 21 ΕΜΑ στην Ξάνθη το 1973 και άλλους που μου θύμησαν άσχημες μέρες της Στρατιωτικής μου ζωής. Γνώρισα κι ένα σπουδαίο Έφεδρο Αξιωματικό, αρχηγό της 73 Α’ ΕΣΣΟ, καθηγητή Πανεπιστημίου στο Λονδίνο σήμερα, κ. Ανδρέα Παναγιωτίδη, ο οποίος ήλθε απο την ξενιτιά για να συναντήσει παλιούς συναδέλφους του με τους οποίους έζησε στον ίδιο θάλαμο, ταλαιπωρήθηκε, εκπαίδευσε το πνέυμα του και το σώμα του, φόρεσε τον μαύρο μπερέ και υπηρέτησε την Πατρίδα πριν 45 χρόνια!!! Μου θύμισε τον άλλον Δόκιμο, τον Κώστα Αφεντάκη που υπηρέτησε μαζί μου στην 21 ΕΜΑ το 1973 και μας θυμάται, επικοινωνεί με τους συναδέλφους του και νοσταλγεί την Πατρίδα γιατί βρίσκεται στον Καναδά. Μπράβο αγαπητέ μαυροσκούφη Ανδρέα που δεν ξέχασες τις ρίζες σου, δεν απαρνήθηκες της καταγωγή σου για να καβαλίσεις το καλάμι του «πεφωτισμένου» ξεπασιάρη και ξόδεψες χρήματα και χρόνο για να βρεθείς στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων και να ζήσεις μαζί μας συγκινητικές στιγμές.

Η παρουσία του νέου Α/ΓΕΣ, Αξιωματικού του Όπλου μας, Αντιστρατήγου κ. Αλκιβιάδη Στεφανή κυριάρχησε στην όλη εκδήλωση. Κατά την άφιξή του και την αναχώρησή του χαιρέτησε δια χειραψίας έναν ένα και μία μία τους συναδέλφους και τις συζύγους τους, μιλώντας δε στους συγκεντρωμένους Αξιωματικούς ανέπτυξε τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές και τις τομές που θα εφαρμόσει κατά τη διάρκεια της θητείας του. Μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η ενημέρωση του Στρατηγού Διευθυντή Τεθωρακισμένων για τις δραστηριότητες του Όπλου μας υπήρξε εξαιρετική και αξίζουν σε όλους όσοι εργάσθηκαν για αυτό, θερμά συγχαρητήρια.

Θερμά συγχαρητήρια και στον Ταξίαρχο Γιώργο Υφαντή, τον Διοικητή του ΚΕΤΘ και το προσωπικό για την άψογη φιλοξενία των Αποστράτων και πολλά μπράβο, για μία ακόμη φορά, στον Πρόεδρο του Συνδέσμου μας, τον Στρατηγό Χρήστο Παπαδογεωργόπουλο για τον αγώνα που κάνει να κρατά ζωντανό τον Σύνδεσμο, να επικοινωνεί με εκατοντάδες παλιούς μαυροσκούφηδες, να οργανώνει εκδηλώσεις – ομιλίες – εκδρομές και παρά την ταλαιπωρία να είναι πάντα χαμογελαστός. Και του Χρόνου να είμαστε όλοι καλά.