Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 10:00 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων η τελετή ορκωμοσίας των Ν/Σ οπλιτών της 2017 Γ΄ ΕΣΣΟ, παρουσία του Διευθυντού ΓΕΣ/ΔΙΤ Υποστρατήγου κ. Παπαδοπούλου Βασιλείου του Υποδιευθυντού της ΓΕΣ/ΔΔΒ και του Διοικητού του ΚΕΤΘ Ταξιάρχου κ. Σιγουλάκη Δημητρίου.

Από τον Σύνδεσμό μας παρεβρέθησαν ο Πρόεδρος Υποστράτηγος ε.α. κ. Παπαδογεωργόπουλος Χρήστος , ο Γενικός Γραμματέας Αντιστράτηγος ε.α. κ. Μεντεσίδης Χαράλαμπος , ο Αντιστράτηγος ε.α. κ.Μπαλτζώης Ιωάννης και ο Σχης ε.α. κ. Σταματογιαννάκης Μιχαήλ καθώς και τα Μέλη μας  Αντιστράτηγοι ε.α. κ.κ. Στυλιανόπουλος Αθνάσιος και Κυρίακος Δημήτριος καθώς και οι Έφεδροι κ.κ. Ρωμανίδης Θεόδωρος, Μπρατσολιάς Σπυρίδων και Σκιάνης Σταμάτιος.

Μετά την τελετή της ορκομωσίας το ΔΣ του Συνδέσμου και τα Μέλη μας, επισκεφθήκαμε τον Διευθυντή του Όπλου μας, στο γραφείο του, στις νέες εγκαταστάσεις της Διευθύνσεως, στο ΚΕΤΘ στο χώρο της Ίλης ΥΕΑ. Στην συνάντηση ήταν παρών και ο Διοικητής του ΚΕΤΘ. Η επίσκεψη ήταν εθιμοτυπική και διεξήχθη σε πολύ φιλικό και εγκάρδιο κλίμα. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου συνεχάρη τους Διευθυντή Όπλου και Διοικητή του ΚΕΤΘ , για την προαγωγή τους και την τοποθέτησή τους στις νευραλγικές αυτές θέσεις του Όπλου μας, τους ευχήθηκε υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο τους και τους ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα άριστη συνεργασία με τον Σύνδεσμο μας. Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και περιστράφηκε γύρω από το Ιππικό, την ιστορία του και την προσφορά του στους αγώνες του Έθνους. Έπίσης έγιναν προτάσεις,κυρίως από το μέλος μας, Αντγο ε.α. Κυριάκο Δημήτριο για την ανάδειξη και την αναβίωση του Ιππικού σε διάφορες εκδηλώσεις π.χ. τελετή στο μνημείο Ιππικού στο Μέτσοβο. Η ενδιαφέρουσα συζήτηση συνεχίσθηκε και στη Λέσχη του στρατοπέδου όπου ο Διοικητής του ΚΕΤΘ με την πρέπουσα φιλοξενία που αρμόζει στις παραδόσεις των Μαυροσκούφηδων, μας πρόσφερε το γεύμα.

Η επίσκεψη αυτή για άλλη μία φορά μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για τη Διεύθυνση του Όπλου μας και το ΚΕΤΘ και απέδειξε τους άρικτους δεσμούς των Μαυροσκούφηδων (ε.ε. , ε.α. και εφέδρων).