ΣΤΙΣ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Όπως ενημερωθήκαμε, στην έδρα της 1ης Στρατίας υπάρχει Μνημείο Ιππικού κατασκευασθέν το έτος 1933, το οποίο για τους περισσότερους και κυρίως τους νεότερους είναι άγνωστο. Κατόπιν αυτού το ΔΣ το Συνδέσμου αποφάσισε να το επισκεφθεί και να το δεί από κοντά.

Έτσι στις 5 Δεκεμβρίου 2017 ημέρα Τρίτη, αφού ήρθαμε σε συνεννόηση με την 1η Στρατιά, τα παρακάτω μέλη του Συνδέσμου:

α. Υπτγος ε.α. Παπαδογεωργόπουλος Χρήστος

β. Αντγος ε.α. Αγγελόπουλος Γεώργιος

γ. Αντγος ε.α. Γεωργαντάς Ευάγγελος

δ. Αντγος ε.α. Τετριμίδας Ευάγγελος

ε. Αντγος ε.α. Μεντεσίδης Χαράλαμπος

στ. Αντγος ε.α. Κυριάκος Δημήτριος και

ζ. Ταξχος ε.α. Μιχαηλίδης Γεώργιος

επισκεφθήκαμε το Μνημείο προκειμένου να καταθέσουμε στεφάνι αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη των Ιππέων που έπεσαν μαχόμενοι υπέρ πατρίδος.κατά τους Βαλκανικούς πολέμους 12-13 και την Μικρασιατική Εκστρατεία. Φθάσαμε στη Στρατιά στις 12:15. Στην είσοδο του Στρατηγείου μας περίμενε ο Διοικητής της Αντιστράτηγος Ζερβάκης Δημόκρητος ο οποίος μας υποδέχθηκε με μεγάλη εγκαρδιότητα και θέρμη. Αμέσως μεταβήκαμε στο μνημείο, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το κανονικό μνημείο της Στρατιάς, όπου έγινε τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων, κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Υποστράτηγο ε.α. κ. Παπαδογεωργόπουλο Χρήστο και τέλος ψάλαμε όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο. Την όλη τελετή πλαισίωναν η Πολεμική Σημαία της Στρατιάς, μία Διμοιρία αποδόσεως τιμών και η Στρατιωτική Μουσική.

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο γραφείο του Στρατάρχου και μετά από λίγα λεπτά μπήκαμε στην αίθουσα όπου μας έγινε μία εμπεριστατωμένη ενημέρωση για την αποστολή το έργο και τις δραστηριότητες της Στρατιάς. Ακολούθως πήγαμε στο κτηνιατρικό μουσείο, το οποίο στεγάζεται σε ένα πολύ ωραίο κτήριο 200 ετών η χρήση του οποίου ήταν σταύλος αλόγων. Το κτήριο ευρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο της Στρατιάς. Τα εκθέματα του μουσείου αφορούν κυρίως άλογα. Μετά το γεύμα που ακολούθησε, στη ΛΑΦ Λάρισας , επιστρέψεμε στην Αθήνα.

Η επίσκεψη αυτή πέτυχε απόλυτα το σκοπό για τον οποίο έγινε και εδώ πρέπει να τονισθεί η άρτια οργάνωση, ενημέρωση και φιλοξενία από την 1η Στρατιά και κυρίως από τον Διοικητή της, ο οποίος καθ`όλη την διάρκεια της επισκέψεώς μας ήταν μαζί μας. Του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.