28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Γράφει ο Χαράλαμπος Μεντεσίδης Αντιστράτηγος ε.α.

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 , όπως ήταν προγραμματισμένο, πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΤΘ ο καθιερωμένος πλέον, από 17ετίας, θεσμός της κοπής της Βασιλόπιτας του Συνδέσμου μας.

Στις 11:00 συγκεντρωθήκαμε στη Λέσχη του ΚΕΤΘ περίπου 150 μέλη και φίλοι του συνδέσμου μετά συζύγων καθώς και οι ε.ε. Ανώτεροι και Ανώτατοι Αξκοί του Όπλου μας.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής της ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος κ.Βασιλειάδης Κωνσταντίνος (και εκπρόσωπος του κ. Α/ΓΕΣ) , ο Διευθυντής Δ΄ΚΛΑΔΟΥ/ΓΕΣ Υποστράτηγος κ. Σταματιάδης Γεώργιος,ο Διοικητής της ΣΣΕ Υποστράτηγος κ. Λαλούσης Χαράλαμπος ,ο Υποδιοικητής της ΣΕΘΑ Υποστράτηγος κ.Λέτσιος Γεώργιος,ο Επίτημος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Ζιαζιάς Κωνσταντίνος και ο Πρέσβης ε.τ.(π.ΑΝΥΕΘΑ) και μέλος του Συνδέσμου μας Εφ.Επίλαρχος κ. Γεωργίου Γεώργιος.. Οικοδεσπότες ο Διευθυντής του Όπλου μας Υποστράτηγος κ. Παπαδόπουλος Βασίλειος και ο Διοικητής του ΚΕΤΘ Ταξίαρχος κ. Σιγουλάκης Δημήτριος.
Μετά τον καφέ στη Λέσχη και την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία στην είσοδο του Διοικητηρίου μεταβήκαμε στην αίθουσα ενημερώσεων.
Μέσα στην αίθουσα ο Διοικητής της ΑΣΔΥΣ απηύθυνε χαιρετισμό προς τους παρευρισκομένους καθώς και τις ευχές του κ.Α/ΓΕΣ, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω απουσίας του εκτός Αθηνών. Ακολούθως ο Δντής ΔΙΤ/ΓΕΣ μας ενημέρωσε για την εκπαίδευση,την οργάνωση, το έργο, τις εξελίξεις και τις προοπτικές του Όπλου μας. Ήταν πράγματι μία πλήρης και εμπεριστατωμένη ενημέρωση και όχι μία τυπική συνηθισμένη.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστράτηγος ε.α. Παπαδογεωργόπουλος Χρήστος απηύθυνε χαιρετισμό, ευχήθηκε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους και ευχαρίστησε τους Ανωτέρους και Ανωτάτους Αξκούς του Όπλου για την αποδοχή της προσκλήσεως και την παρουσία τους στην εκδήλωση. Ευχαρίστησε τον Δντή του Όπλου και τον Δκτή του ΚΕΤΘ για την φιλοξενία αλλά και για την άριστη συνεργασία που έχουν με τον Σύνδεσμο. Τέλος ευχαρίστησε τα μέλη του συνδέσμου για την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις μας και έκανε ιδιαίτερη μνεία για την συμμετοχή μεγάλου αριθμού Εφέδρων σε αυτές.Αναφέρθηκε επίσης στο έργο και τις δραστηριότητες Συνδέσμου, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Μνημείο Ιππικού στο Μέτσοβο, στην έκδοση του περιοδικού και στις λοιπές εκδηλώσεις του Συνδέσμου μας.
Με την ολοκλήρωση των ενημερώσεων και ομιλιών μεταβήκαμε στη Λέσχη όπου ο Πρόεδρος του Συνδέσμου έκοψε την Βασιλόπιτα. Στο κομμάτι της XXV ΤΘΤ βρέθηκε το φλουρί, το οποίο παρέλαβε ο Αντιστράτηγος ε.α. κ. Καγκιούζης Στέλιος.
Για άλλη μία χρονιά οι ε.ε.και ε.α. Αξκοί βρεθήκαμε στο ΚΕΤΘ, ανταλλάξαμε απόψεις και ευχές, γνωριστήκαμε με νέους συναδέλφους, μονίμους και εφέδρους και επιβεβαιώσαμε και πάλι τους άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν τους ε.ε. και ε.α.συναδέλφους του Όπλου μας.