Του Δημήτρη Λακαφώση Αντιστρατήγου ε.α.

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Donald Trump ακύρωσε την σχεδιασθείσα για τις 12 Ιουνίου 2018 συνάντηση με τον Kim Jong-un της Βόρειας Κορέας, διαπιστώνοντας οργή και ανοικτή εχθρότητα  στην πρόσφατη δήλωση της Pyongyang.

Ακολουθεί πλήρες κείμενο της επιστολής.

The White House
Washington
May 24, 2018

Προς την Εξοχότητά του
Kim Jong Un
Chairman of the State Affairs Commission of the Democratic People's Republic of Korea,
Pyongyang

Αγαπητέ Κύριε  Πρόεδρε :

Εκτιμώ πολύ τον χρόνο, υπομονή και προσπάθειά σας με σεβασμό στις   πρόσφατες διαπραγματεύσεις μας και συζητήσεις σχετικά με  την από μακρόν ζητούμενη από αμφότερα τα μέρη συνάντηση, που είχε σχεδιασθεί να γίνει  στις  12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη. Πληροφορηθήκαμε  ότι η συζήτηση αιτήθηκε από τη Βόρεια Κορέα, αλλά αυτό για μας είναι εξ ολοκλήρου άσχετο. Περίμενα πάρα πολύ να είμαι εκεί με εσένα. Με λίπη, για  την οργή και ανοικτή εχθρότητα  που δείξατε στην πολύ πρόσφατη δήλωσή σας, αισθάνουμε ότι είναι ακατάλληλο, αυτό το χρόνο, να έχουμε την από μακρόν  σχεδιασθείσα συνάντηση. Ως εκ τούτου, παρακαλώ να εκλάβετε αυτό το γράμμα  ότι εξυπηρετεί να  παρουσιάσει τη  συνάντηση στη Σιγκαπούρη, ως καλό για  τα δύο μέρη, αλλά  καταστρεπτική για τον κόσμο,  που δε θα γίνει. Συζητείτε για δικές σας πυρρηνικές δυνατότητες, αλλά οι δικές μας είναι τόσο μαζικές και ισχυρές, που εύχομαι στο Θεό  να μην χρειασθεί να χρησιμοποιηθούν.

 Αισθάνομαι ένας εκπληκτικός διάλογος αναπτύχθηκε μεταξύ  εσού και εμού, και τελικά, είναι  μόνο ο διάλογος που μας ενοχλεί. Κάποια μέρα  αποβλέπω πολύ να σας συναντήσω. Εν τω μεταξύ, θέλω να σας ευχαριστήσω για την απελευθέρωση των ομήρων που είναι τώρα  στα σπίτια τους με τις  οικογένιές τους. Ήταν  μια καλή πρόθεση που  πολύ εκτιμήθηκε.

Εάν αλλάξετε γνώμη  που έχει να κάνει με αυτή τη συνάντηση, παρακαλώ μην διστάζετε να  μου τηλωφωνήσετε ή να μου  γράψετε.

 Ο κόσμος, και η Βόρεια Κορέα ιδιαίτερα, έχει χάσει μια μεγάλη ευκαιρία για διαρκή ειρήνη  και πολύ ευρωστία και υγεία. Αυτή η απωλεσθείσα ευκαιρία είναι μια θλιβερλη στιγμή στην ιστορία.

Ελικρινά δικό σας

Donald J Trump
Πρόεδρος των United States of America