Αναδημοσιεύουμε τη δημοσίευση του Εκπροσώπου Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή στο Μνημείο Πεσόντων της Μεραρχίας Ιππικού στο Μέτσοβο. Το Μνημείο όπως είναι γνωστό, έγινε με πρωτοβουλία και έξοδα του Συνδέσμου μας και θα ακολουθήσει λεπτομερές ρεπορτάζ από την εκδήλωση.

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, παραβρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση απόδοσης τιμής στους πεσόντες της Μεραρχίας Ιππικού, κατά το έπος του 1940-41, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Ιππικού στο Μέτσοβο και περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, ομιλίες, κατάθεση στεφάνων.

Ο Αρχηγός, κατά τη διάρκεια την εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό στον οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι:

-Αποτίεται και φέτος φόρος τιμής στους νεκρούς, τους τραυματίες και σε όλους τους συμμετέχοντες Αξιωματικούς και Οπλίτες της Μεραρχίας Ιππικού, που έδρασαν νικηφόρα για τα Ελληνικά Όπλα στη Μάχη της Πίνδου το 1940.

-Η θυσία τους αναγνωρίζεται από όλους μας, ως σύμβολο υψηλής αξίας, που υπενθυμίζει τους αγώνες του Ελληνικού Έθνους στο διάβα των αιώνων και την αέναη πίστη του ελληνικού λαού για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

-Η σημερινή εκδήλωση μας βοηθά να ξαναγυρίσουμε σε μνήμες συγκλονιστικές και ανεπανάληπτες, να αντλήσουμε πρότυπα και παραδείγματα, προσβλέποντας στην αφύπνιση των αστείρευτων δυνάμεων του Ελληνισμού, για πρόοδο, ευημερία και ανάπτυξη.

Στην εκδήλωση, που τελέστηκε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Ιππικού-Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ, παρέστησαν εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί του Όπλου των Τεθωρακισμένων, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στράτηγος (ε.α) Δημήτριος Γράψας, αντιπροσωπεία Ανθυπιλάρχων και Μονίμων Λοχιών Τάξης 2018 καθώς και πλήθος κόσμου.

Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου με αρμοδιότητα τα θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, κ. Παναγιώτα Μητροκώστα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμαρχος Μετσόβου, κ. Δημήτριος Τζαφέας.