Γνωρίζουμε στα μέλη και τους φίλους μας ότι η προγραμματισθείσα ετήσια χοροεσπερίδα του Συνδέσμου μας για την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 ακυρώνεται, λόγω πρόσφατου θανάτου του Προέδρου της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συνδέσμου και επί πολλά έτη Αντιπροέδρου αυτού Αντιστρατήγου ε.α. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΗΜΗΤΡΊΟΥ

Επιτίμου Διοικητού Ιης Στρατιάς, σε ένδειξη σεβασμού και τιμής στη μνήμη του εκλιπόντος, ο οποίος με την ανιδιοτελή προσφορά του συνέβαλε τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων του Συνδέσμου. Αναρτάται πιο κάτω το Ύστατο χαίρε που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου προς τον αείμνηστο Στρατηγό.

 

Το ύστατο χαίρε στον Στρατηγό Σπυρίδων

Στρατηγέ Σπυρίδων, Αγαπητέ συνάδελφε Δημήτρη

Είμαστε όλοι εδώ αυτή την ώρα η οικογένειά σου, οι συγγενείς, οι φίλοι σου, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού Τεθωρακισμένων, καθώς και οι συνάδελφοί σου του Όπλου μας (ε.ε. και ε.α.) για να σε αποχαιρετίσουμε και να σου πούμε το τελευταίο αντίο στο μακρινό σου ταξίδι προς την αιωνιότητα.

Εγώ προσωπικά, ως Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου, θεώρησα καθήκον μου να σου απευθύνω το ύστατο χαίρε, όχι μόνο γιατί υπήρξες εκλεκτό μέλος του Συνδέσμου και επί πολλά χρόνια Αντιπρόεδρος αυτού, αλλά και γιατί ως νεαροί Αξιωματικοί είχαμε την τύχη να υπηρετήσουμε σε Μονάδες της ΧΧ ΤΘΜ στη Θεσσαλονίκη και έτσι να αποκτήσουμε μια ξεχωριστή σχέση φιλίας και αλληλοεκτιμήσεως.

Η συμβολή και η βοήθεια σου στην εκπλήρωση των στόχων του Συνδέσμου μας ήταν καταλυτική, χάρις στην κριτική σου σκέψη, στην πραότητα της ομιλίας σου, στις στοχευμένες προτάσειες σου και στη μεγάλη εμπειρία σου περί τα στρατιωτικά θέματα και όχι μόνο

Σε διέκρινε πάντοτε η ευγένεια και η αξιοπρέπεια, ακτινοβολούσες εμπιστοσύνη, και ενέπνεες το σεβασμό στα εκάστοτε μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων.

Στο μεγάλο επίτευγμα του Συνδέσμου μας, της ανεγέρσεως του Μνημείου Ιππικού στο Μέτσοβο, οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις σου στην τελική διαμόρφωση της μακέτας που μας παρουσίαζε η Γλύπτρια ήταν καίριες και αποφασιστικές. Ήταν άλλωστε και αποτέλεσμα της εμπειρίας σου ως ιππέα, αφού υπηρέτησες στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ιππασίας του Όπλου μας.

Ήσουν ένας καταξιωμένος Αξιωματικός με πολλά επαγγελματικά και διοικητικά προσόντα, στιβαρός στη διοίκησή σου, αυστηρός, αλλά και δίκαιος.

Κατόρθωσες με την αξίας σου να διανύσεις όλη την κλίματα της στρατιωτικής ιεραρχίας όχι μόνο βαθμολογικά αλλά και διοικητικά ως Διοικητής της Ιης Στρατιάς.

Στην στρατιωτική σου σταδιοδρομία δεν πέτυχες μόνο στη ξηρά, αλλά κατέκτησες και τους αιθέρες, αφού ως χειριστής ελικοπτέρων πετούσες ακόμη και ως ανώτατος Αξιωματικός

Δημιούργησες μια εξαίρετη οικογένεια, με την πιστή σου σύζυγο Νανά και τα εξαίρετα παιδιά σου την Μάρσια και το Σπύρο, που τους έδωσες αρχές, ειδική μόρφωση και επαγγελματική αποκατάσταση.

Οι νεότερες γενιές του Όπλου μας, το οποίο με τόσο ζήλο και αγάπη υπηρέτησες, θα σε θυμούνται για πάντα και θα σε έχουν παράδειγμα προς μίμηση.

Με αυτά τα λόγια, Αγαπητέ συνάδελφε, σε αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη, αλλά και υπηρηφάνεια και σου ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. Αιωνία σου η Μνήμη.

Χρήστος Παπαδογεωργόπουλος Υποστράτηγος ε.α.-Πρόεδρος ΣΑΙΤΘ